Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

PARD újdonságok az IWA-n

Számos új terméket belengetett a PARD először a vegasi Shot Show-ra, aztán meg a nürnbergi IWA kiállításra, de ezekből a polcokra egyelőre csak kettő kerül, a többiről még vajmi keveset tudunk.

Az egyik, várhatóan nagy népszerűségnek örvendő termékük a PARD mögététek következő generációja, az NV007SP. Igen messzire jutott ez a kis kütyü az első generáció óta (ez már az 5.), hiszen egyre keskenyedik, növelve a betekintési távolságot, egyre több szolgáltatást kínál, és egyre jobb képminőséget.

Az új NV007SP elődjéhez az NV007S-hez hasonlóan karcsú formatervet kapott. Abban viszont különbözik, hogy a PARD a függőleges pozíciójú akkumulátort baloldalon helyezte el a készüléken. Erre azért volt szükség, mert a korábbi S-verzió néhány forgó-tolózáras fegyverrel nem volt kompatibilis, mert az akkuban elakadt a zárdugattyú karja ismétléskor.

Ez persze nem az egyetlen újítás az SP-verzió esetében, hiszen új, nagyobb felbontásúnagyobb érzékenységű 2K CMOS szenzort is kapott, ami remek nappali és éjszakai képminőséget ígér. Először az NV007-széria életében immáron beépített lézeres távmérő is megtalálható a mögététen. A készülék lövésre aktiválódó videofelvétellel tud szolgálni.

A másik debütáló éjjellátó technológia a PARD DS35 70mm éjjel-nappali céltávcső, mely kapható LRF-verzióban és nélküle, illetve erősebb 850nm-es vetővel, és láthatatlan 940nm-es vetővel.

Az emelt érzékenységű, az NV007SP-hez hasonló, 2560x1440px CMOS szenzor remek képminőséget kínál nappali és éjszakai módban egyaránt, melyet egy 800x800px kör alakú kijelzőn szemrevételezhetünk. A 70mm-es gyújtótávolság miatt alapból 6x a nagyítás, ami digitálisan 12x-esre növelhető. A 30-as gyűrűméretű tubus felső részén kapott helyet az infravető, illetve az LRF modelleken mellette csücsül a távmérő szerkezete is. Az LRF verzió esetén a szoftverben ballisztikai kalkulátor kapott még helyet. Az akku beépített 18650-es, ami 6 óra üzemidőt kínál. Ez a távcső már nálam van tesztelésen, hamarosan jelentkezem vele.

Mind a PARD NV007SP mögétét, mind pedig a PARD DS75 céltávcső már rendelhető a Leitz Hungária webshopjában, és viszonteladó partnereinél!

A PARD által kiposztolt promóciós képen még számos egyéb érdekesség található, de ezekről még nemigen esett szó.

Láthatunk itt a fent említett modelleken túl lézeres távmérővel kiegészített TA32-LRF keresőt, TS3x nevű klasszik tubusos, lézeres távmérős hőkamera céltávcsövet, TD5 néven egy vélhetően multipsektrális céltávcsövet (szintén LRF-fel), és FT34 néven a PARD első hőkamera előtétét, úgyszintén LRF-fel. Ezek közül a multispektrális távcső és az előtét “Future release”, vagyis jövőbeni termékként van feltüntetve, viszont a többivel gondolom hamarosan találkozni fogunk.

FIGYELEM! A fent bemutatott eszközöket a cikk írásakor hatályos törvények alapján Magyarország területén, vadászaton kizárólag hivatásos vadászok használhatják legálisan, külön engedéllyel, ASP diagnosztikai vaddisznó-kilövések céljából! Az engedély nélküli használat a magyar jogszabályok szerint orvvadászatnak, tehát bűncselekménynek minősül, a büntetése minden esetben többéves eltiltás, pénzbírság, adott esetben felfüggesztett, vagy letöltendő elzárás is lehet.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Az eleve innovatívnak számító hőkameragyártó, a ThermTec is új termékekkel mutatkozott be az IWA kiállításon. Az első előtéteik, a zoomos céltávcsöveik és a zoomos...

Hírek

Bemutatták a Telos hőkameracsaládot, egy keresőt, ami a prémium szegmensbe érkezik, és több szempontból rendhagyó és innovatív. Például azért, mert moduláris, emiatt időtálló. Ezen...

Hírek

Új termékeket mutatott be a PARD, melyek közül az egyik egy digitális céltávcső, a másik pedig egy új mögétét, utóbbi lézeres távmérővel.

Videók

Bemutatkozik a PARD első (második) hőkamera keresője, a TA32, 35mm-es verzióban