Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

PARD újdonságok az IWA-n

Olvasási idő: 2 perc Számos új terméket belengetett a PARD először a vegasi Shot Show-ra, aztán meg a nürnbergi IWA kiállításra, de ezekből a polcokra egyelőre csak kettő kerül, a többiről még vajmi keveset tudunk.

Az egyik, várhatóan nagy népszerűségnek örvendő termékük a PARD mögététek következő generációja, az NV007SP. Igen messzire jutott ez a kis kütyü az első generáció óta (ez már az 5.), hiszen egyre keskenyedik, növelve a betekintési távolságot, egyre több szolgáltatást kínál, és egyre jobb képminőséget.

Az új NV007SP elődjéhez az NV007S-hez hasonlóan karcsú formatervet kapott. Abban viszont különbözik, hogy a PARD a függőleges pozíciójú akkumulátort baloldalon helyezte el a készüléken. Erre azért volt szükség, mert a korábbi S-verzió néhány forgó-tolózáras fegyverrel nem volt kompatibilis, mert az akkuban elakadt a zárdugattyú karja ismétléskor.

Ez persze nem az egyetlen újítás az SP-verzió esetében, hiszen új, nagyobb felbontásúnagyobb érzékenységű 2K CMOS szenzort is kapott, ami remek nappali és éjszakai képminőséget ígér. Először az NV007-széria életében immáron beépített lézeres távmérő is megtalálható a mögététen. A készülék lövésre aktiválódó videofelvétellel tud szolgálni.

A másik debütáló éjjellátó technológia a PARD DS35 70mm éjjel-nappali céltávcső, mely kapható LRF-verzióban és nélküle, illetve erősebb 850nm-es vetővel, és láthatatlan 940nm-es vetővel.

Az emelt érzékenységű, az NV007SP-hez hasonló, 2560x1440px CMOS szenzor remek képminőséget kínál nappali és éjszakai módban egyaránt, melyet egy 800x800px kör alakú kijelzőn szemrevételezhetünk. A 70mm-es gyújtótávolság miatt alapból 6x a nagyítás, ami digitálisan 12x-esre növelhető. A 30-as gyűrűméretű tubus felső részén kapott helyet az infravető, illetve az LRF modelleken mellette csücsül a távmérő szerkezete is. Az LRF verzió esetén a szoftverben ballisztikai kalkulátor kapott még helyet. Az akku beépített 18650-es, ami 6 óra üzemidőt kínál. Ez a távcső már nálam van tesztelésen, hamarosan jelentkezem vele.

Mind a PARD NV007SP mögétét, mind pedig a PARD DS75 céltávcső már rendelhető a Leitz Hungária webshopjában, és viszonteladó partnereinél!

A PARD által kiposztolt promóciós képen még számos egyéb érdekesség található, de ezekről még nemigen esett szó.

Láthatunk itt a fent említett modelleken túl lézeres távmérővel kiegészített TA32-LRF keresőt, TS3x nevű klasszik tubusos, lézeres távmérős hőkamera céltávcsövet, TD5 néven egy vélhetően multipsektrális céltávcsövet (szintén LRF-fel), és FT34 néven a PARD első hőkamera előtétét, úgyszintén LRF-fel. Ezek közül a multispektrális távcső és az előtét “Future release”, vagyis jövőbeni termékként van feltüntetve, viszont a többivel gondolom hamarosan találkozni fogunk.

FIGYELEM! A fent bemutatott eszközöket a cikk írásakor hatályos törvények alapján Magyarország területén, vadászaton kizárólag hivatásos vadászok használhatják legálisan, külön engedéllyel, ASP diagnosztikai vaddisznó-kilövések céljából! Az engedély nélküli használat a magyar jogszabályok szerint orvvadászatnak, tehát bűncselekménynek minősül, a büntetése minden esetben többéves eltiltás, pénzbírság, adott esetben felfüggesztett, vagy letöltendő elzárás is lehet.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Bemutatták a PARD FD1 előtétet, ami a fullos kategóriába érkezik távmérővel, impresszív adatokkal.

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 4 perc Hiánypótló eszközt dobott a PARD váratlanul a piacra, ugyanis az olcsó, digitális éjjellátó keresők manapság elkoptak a nagy hőkamera-dömpingben. Most...

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Nemrégiben új vadászati optikákat mutatott be a PARD, melyekből néhány már jóitthon is kapható. Az első előtétjük, az első fúziós...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A PARD egyedi, távmérős mögététje górcső alatt. 2K felbontás, 2x alapnagyítás, lézeres távmérő, viszonylag egyszerű használat.