Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

A Fausti Caledon az olaszok legújabb “belépőszintű” bock puskája

Olvasási idő: < 1 perc Egyszerű esztétika és jó minőség jellemzi a Fausti Caledont, melyet társasvadászathoz és cserkeléshez a belépő kategóriába céloztak, de az ára és külleme alapján azért inkább középkategória a sörétesek közt.

A társasvadászatok, fácánhajtások és bokrászások jellemzője, hogy a sűrűben közlekedés, bújkálás során olyan fegyver áll kézre, ami kompakt méretű, könnyű, és az ember nem annyira bánja az óhatatlanul is bekövetkező karcokat és ütődéseket. Az idén 75 éves Fausti szerint egy olyan fegyver kell e célra, ami az ilyen kihívásokkal teli körülmények között inkább társ, mint korlátozó akadály. Ebbe a szegmensbe szánják az egyébként kb. 2400 eurótól (kb. 900.000 Ft-tól) induló, új Fausti Caledont. Ez a 12-es és a 20-as kaliberek indulóára, a kisebb kaliberekért valamivel többet kérnek el. Tekintve, hogy a Fausti itthon kb. 400.000-től 2.200.000-ig kapható, a Caledon valóban inkább az alsóbb, alsó-közép szegmensbe érkezik.

Ezért a pénzért viszont egy igazán szép puskát kap a leendő tulaj, 12-es, 16-os, 20-as, 28-as és .410-es kaliberben. A baszkül virágmintás, lézergravírozott, melyen a Fausti logo arany színű, de némi ízléses arany motívummal találkozhatunk a sátorvason és Scott-kulcson is. Utóbbi ellapított része gyönyörű, áttört mintájú. Az ágyazás természetesen diófa.

A Fausti Caledon sorrendváltós, ejektoros, 12-28-as kaliberig cserélhető, .410-es kaliberben fix choke-os, csőhosszból pedig többféle lesz elérhető 66-76cm-ig, attól függően, hogy erdei felhasználásra, kutyás, mezei apróvadvadászathoz, vagyis rövid és közepes távolságú lövésekhez szánjuk, vagy a vízivadas hosszú lövésekhez. A fegyver össztömege kalibertől és csőhossztól függően 2.6 és 3.3kg között változik. A zártest méretezése, kialakítása 12-től 28-as kaliberig változik.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Olvasási idő: 2 perc A Field&Stream magazin tett közzé egy cikket, ami hasznos lehet a magyar vadászoknak is, így a lényeget leközölném.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc A - szintén online megrendezett - 2021-es SHOT Show-n új egyeneshúzású golyóst mutatott be az amerikai Savage, csodaszép söréteseket az...

Hírek

Olvasási idő: 4 perc Ha már elmaradt az IWA (pontosabban őszre halasztották), így egy cikkben mutatunk be néhány érdekes új fegyvert, ami a kiállításon...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Velem együtt bizonyára akadnak még páran, akiket még mindig nem döntött le a lábáról a bock-őrület, úgy vannak vele, hogy...