Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új vadászpuskák a Browningtól, a Savage-től, és a F.A.I.R.-től

A – szintén online megrendezett – 2021-es SHOT Show-n új egyeneshúzású golyóst mutatott be az amerikai Savage, csodaszép söréteseket az olasz F.A.I.R., és egy automatát a Browning. A SHOT Show újdonságai.

Savage Impulse

Az Impulse az egyik legrégebbi amerikai fegyvergyártó cég első egyeneshúzású golyós vadászfegyvere (ld. a borítóképen). A speciális kialakítású, intuitív és gyors működtetésű, Hexlock rendszerű tolózár 2,5 év mérnöki munkájának eredménye, melyben összesen 13 szabadalmaztatott, egyedi megoldás található. A tolózár fogantyú könnyen átszerelhető a baloldalra, a cső pedig cserélhető.

Ami a biztonságot illeti, három egymástól független biztonsági rendszer (mechanikus ütőszeg biztosítás, AccuTrigger elsütőbillentyű, kétállású biztosító) szolgálja a véletlen elsütést, és teszi esésállóvá az Impulse-t, még akkor is, ha a puska véletlenül nyitva marad.

Három verzióban kapható:

Impulse Big Game

Impulse Big Game: 6.5CM, .243, .308, .300WSM, .30-06, és .300WM kaliberekben, “Medium Contour” bordázott, 560 vagy 610mm-es csővel, cerakote felületkezeléssel, szintetikus, Kuiu Verde 2.0 Camo tussal. A tár 4 lőszert fogad, míg a .300WM esetében 3-at, a .300WSM esetében kettőt.

Impulse Predator

Impulse Predator: .22-250, 6.5CM, .243 és .308 kaliberekben, 610mm-es, “Medium Contour” szénacél csővel, 10 lőszert befogadó AICS-típusú tárral. A long-range puska szintetikus Mossy Oak Terra Gila Camo tussal szerelt, és matt fekete fém felületkezelést kapott.

Impulse Hog Hunter

Impulse Hog Hunter: .308, .300WM, 6.5CM és .30-06 kaliberekben. A cső hossza .308 esetén 475mm, .300WM esetében 610mm, a többi kaliberben 508mm. Matt fekete felületkezelés, OD Green szintetikus tus.

Mindhárom modell szerelhető hangtompítóval, és gyárilag Picatinny sínnel jönnek. Tavasztól lesznek kaphatók 1900-2000 Euro között.

F.A.I.R. Anniversario

Az olasz fegyvergyár 50. születésnapját ünnepli, ennek örömére készült az Anniversario nevű bock. Hogy limitált széria-e, az nem derült ki. Lézervésett baszkül, magas minőségű fa jellemzi, és sorrendváltóval, aranyozott elsütővel szerelik alapból, de dupla elsütőbillentyűvel is lehet kérni. A csőhossz 68, 71 és 76cm lehet, és 5 chocke-ot adnak hozzá. A fegyver 12-es, 16-os, 20-as, 28-as és .410-es kaliberekben lesz kapható.

F.A.I.R. Iside Prestige De Luxe

A duplapuskák híveire is gondoltak az olaszok. Az Iside széria bővült egy top-modellel, 71cm-es, 12-es, 16-os, 20-as, 28-as vagy .410-es kaliberű, cserélhető choke-os csővel. A baszkül a F.A.I.R. szeirnt round-body kialakítású, bár a képen ez nem úgy tűnik. A baszkül matt ezüst, lézervésett és aranyberakású. Minden kaliber más apróvadat ábrázol. Rendelhető sorrendváltós, vagy dupla elsütőbillentyűs változatban. Az angol agyazás magas minőségű európai diófából, fényes lakkozással készül. Kívülről igazi klasszikus, belülről 21. századi modern fegyver.

Browning Maxus II

Második gerenáció született a Browning Maxus félautomatájából. A gázműködtetésű szerkezet megegyezik az elődmodellel, de a Maxus II kapott azért néhány fejlesztést. A legszembetűnőbb a modernebb, karcsúbb design. 5-féle verziót kínálnak a fegyverből, de mindegyik szintetikus tussal szerelt, van amelyik szénszálas. Újak a SoftFlex gumiberakások, a megnövelt méretű kezelőszervek, és a tus könnyedén testreszabható. 66 és 71cm-es csővel lehet majd kapni 12/89 kaliberben (kivéve a szénszálas verziót, ami 12/76). Az ára 1250 eurótól indul majd, de például a fenti képen látható Mossy Oak Shadow Grass Habitat változat, barna cerakote csővel 1540 euro lesz.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

2021-ben volt 100 éves a Sako finn fegyvergyártó, ennek tiszteletére adták ki a 100 év tapasztalatát és tudását magába foglaló, prémiumkategóriás Sako 100 puskát.

Hírek

Január 18-21-ig zajlott Las Vegasban a SHOT Show fegyverkiállítás, ahová néhány gyártó bejelentéseket időzített. Többségében persze amerikai gyártók, mivel az európaiak inkább a nürnbergi...

Hírek

A cseh gyártó új ismétlő golyós puskája, pontosabban golyóspuska családja a CZ 557-et és a CZ 527-et váltja a sorban.

Hírek

Mindkét gyártó idén ősszel mutatta be az első, egyenes húzású ismétlőfegyverét. Itt az olasz Beretta BRX1, és a németek megoldása, a Haenel Jaeger NXT.