Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új, jó minőségű, mégis olcsó duplapuska? Létezik még!

Velem együtt bizonyára akadnak még páran, akiket még mindig nem döntött le a lábáról a bock-őrület, úgy vannak vele, hogy a sörétes puska csövei azért mégiscsak egymás mellett kell legyenek. Nekik viszont egyre nehezebb dolguk van.

FRISSÍTÉS: sajnos időközben kiderült, hogy a CZ a Bobwhite G2 fegyvert az amerikai piacra szánta, így Európában egyáltalán nem kapható, nem rendelhető. Megjegyzem nagyon “okos” húzás volt ez a gyártó részéről. Egy duplapuskát az USA-ba szánnak, a félautomata sörétesek hazájába…és ott ahol ennek hagyománya lenne, ott meg nem kapható. 🙁

Mégpedig azért, mert a duplapuska, népies nevén “lapátcsövű”, manapság prémiumkategória lett. Sok gyártó készít még ilyet, de mind kézzel készült, míves fegyver, és ha szétnézünk a piacon, aligha találunk félmillió Ft alatt, de gyakorta közelebb vannak az egymillióhoz. Most azonban úgy tűnik, hogy akad még némi remény azon vadásztársak számára, akik lecserélnék már a 30-40 éves, megfáradt IZS-t, és mindenképpen új fegyvert vennének, de nem akarnak egy autó árát otthagyni a boltban. Az új Baikalok mellett most úgy tűnik létezik más is, a CZ ugyanis bemutatta idén áprilisban a Bobwhite G2 nevű puskát.

CZ Bobwhite G2

Ez egy igazi puritán fegyver. Szép kidolgozás, a tesztek szerint jó minőség és ergonómia, de mentes mindenféle drága extrától, úgymint egybillentyűs-sorrendváltós kivitel, ejektor vagy komolyabb vésett díszítés. A puska egyszerű, de nagyszerű, dupla elsütőbillentyűs, ejektor nincs, de choke-ot azért lehet cserélni benne. 12-es, 20-as és 28-as változatokban kapható, az CZ-USA árlistája alapján 650-700 dollárba kerül a Tengerentúlon. Magyar árat sajnos nem találtam, de a hazai CZ-forgalmazókkal talán tud egyezkedni az, aki egy ilyet beszerezne. A 650 dollár átszámolva kb. nettó 185.000 Ft, áfával kb. 235.000, ami egészen baráti egy olyan új fegyverért, aminek még neve is van.

Fotó: cz-usa.com

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Egyszerű esztétika és jó minőség jellemzi a Fausti Caledont, melyet társasvadászathoz és cserkeléshez a belépő kategóriába céloztak, de az...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A cseh gyártó új ismétlő golyós puskája, pontosabban golyóspuska családja a CZ 557-et és a CZ 527-et váltja a sorban.

Tudtad-e?

Olvasási idő: 2 perc A Field&Stream magazin tett közzé egy cikket, ami hasznos lehet a magyar vadászoknak is, így a lényeget leközölném.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc A - szintén online megrendezett - 2021-es SHOT Show-n új egyeneshúzású golyóst mutatott be az amerikai Savage, csodaszép söréteseket az...