Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Bispektrális készülékkel rukkolt elő a Pulsar is

A litvánok bemutatták a Pulsar Thermion Duo céltávcsövet, mely nappal digitális optikaként, éjszaka hőkameraként működik. Nagy felbontásban nincs hiány…

A Pulsar Thermion Duo DXP50 egy két spektrumban működni tudó (bispektrális) céltávcső. A fő optikai rendszere egy 640x480px, 17 µm, 25mK-es szenzorral és 50mm F/1.0 objektívvel rendelkező hőkamera, melyet kiegészít a tetejére szerelt 4K felbontású digitális kamera, hagyományos CMOS érzékelővel. Ez utóbbi nem éjjellátó, csak egy nappali célzásra alkalmas kiegészítő, aprócska 17mm F/4.3 objektívvel.

Prémium készülék lévén 1024x768px-es AMOLED kijelzőt tettek bele, és 6000J-ig lövésálló.

A Thermion Duo DXP50 nem egy – más gyártóknál korábban már megismert – fúziós készülék, mert a nappali és a hőkamerakép nem vegyíthető egymással, csak váltogatni lehet közöttük, illetve PIP-ablakban (kép a képben) tudja megjeleníteni egyszerre a két rendszer képét.

Fúziós készülékek jelenleg a polgári felhasználás piacán a csak USA-ban kapható Pulsar Trionyx (hőkamera + digitális éjjellátó kereső), a Hikmicro Gryphon (hőkamera + digitális éjjellátó kereső) és a hamarosan érkező Infiray Thermal+ készülékcsalád (céloptika és kereső egyaránt), melyek a hagyományos (üveg) optikai rendszert fuzionálják majd hőkamera képpel.

FIGYELEM! A fent bemutatott eszközt a cikk írásakor hatályos törvények alapján Magyarország területén, vadászaton kizárólag hivatásos vadászok használhatják legálisan, külön engedéllyel, ASP miatti diagnosztikai vaddisznó-kilövések céljából! 

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Az eleve innovatívnak számító hőkameragyártó, a ThermTec is új termékekkel mutatkozott be az IWA kiállításon. Az első előtéteik, a zoomos céltávcsöveik és a zoomos...

Hírek

Bemutatták a Telos hőkameracsaládot, egy keresőt, ami a prémium szegmensbe érkezik, és több szempontból rendhagyó és innovatív. Például azért, mert moduláris, emiatt időtálló. Ezen...

Hírek

Az Infiray bemutatta a Rico RH50 PRO nevű céltávcsövét, ami 2x-es optikai zoomot kínál és nagy felbontású szenzort.

Hírek

Új termékeket mutatott be a PARD, melyek közül az egyik egy digitális céltávcső, a másik pedig egy új mögétét, utóbbi lézeres távmérővel.