Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Bispektrális készülékkel rukkolt elő a Pulsar is

A litvánok bemutatták a Pulsar Thermion Duo céltávcsövet, mely nappal digitális optikaként, éjszaka hőkameraként működik. Nagy felbontásban nincs hiány…

A Pulsar Thermion Duo DXP50 egy két spektrumban működni tudó (bispektrális) céltávcső. A fő optikai rendszere egy 640x480px, 17 µm, 25mK-es szenzorral és 50mm F/1.0 objektívvel rendelkező hőkamera, melyet kiegészít a tetejére szerelt 4K felbontású digitális kamera, hagyományos CMOS érzékelővel. Ez utóbbi nem éjjellátó, csak egy nappali célzásra alkalmas kiegészítő, aprócska 17mm F/4.3 objektívvel.

Prémium készülék lévén 1024x768px-es AMOLED kijelzőt tettek bele, és 6000J-ig lövésálló.

A Thermion Duo DXP50 nem egy – más gyártóknál korábban már megismert – fúziós készülék, mert a nappali és a hőkamerakép nem vegyíthető egymással, csak váltogatni lehet közöttük, illetve PIP-ablakban (kép a képben) tudja megjeleníteni egyszerre a két rendszer képét.

Fúziós készülékek jelenleg a polgári felhasználás piacán a csak USA-ban kapható Pulsar Trionyx (hőkamera + digitális éjjellátó kereső), a Hikmicro Gryphon (hőkamera + digitális éjjellátó kereső) és a hamarosan érkező Infiray Thermal+ készülékcsalád (céloptika és kereső egyaránt), melyek a hagyományos (üveg) optikai rendszert fuzionálják majd hőkamera képpel.

FIGYELEM! A fent bemutatott eszközt a cikk írásakor hatályos törvények alapján Magyarország területén, vadászaton kizárólag hivatásos vadászok használhatják legálisan, külön engedéllyel, ASP miatti diagnosztikai vaddisznó-kilövések céljából! 

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Nemrégiben új vadászati optikákat mutatott be a PARD, melyekből néhány már jóitthon is kapható. Az első előtétjük, az első fúziós készülékük és még sokminden...

Hőkamera teszt

Kipróbáltam az Infiray 1200 méteres hatótávú lézeres távmérőjét, melyet egyre több céltávcsövükhöz lehet bluetooth-szal csatlakoztatni.

Hírek

Hende Csaba váratlanul benyújtott egy törvénymódosító javaslatot egyik csütörtökön, az ezt követő kedden pedig az országgyűlés már meg is szavazta az új jogszabályt, ami...

Hírek

Két cikk már megjelent a Vadász Blogon a témában, hiszen nem teljesen, de ide tartozik jelenleg a hangtompító legalizálásának témaköre is, de kiderült, hogy...