Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Bispektrális készülékkel rukkolt elő a Pulsar is

Olvasási idő: < 1 perc A litvánok bemutatták a Pulsar Thermion Duo céltávcsövet, mely nappal digitális optikaként, éjszaka hőkameraként működik. Nagy felbontásban nincs hiány…

A Pulsar Thermion Duo DXP50 egy két spektrumban működni tudó (bispektrális) céltávcső. A fő optikai rendszere egy 640x480px, 17 µm, 25mK-es szenzorral és 50mm F/1.0 objektívvel rendelkező hőkamera, melyet kiegészít a tetejére szerelt 4K felbontású digitális kamera, hagyományos CMOS érzékelővel. Ez utóbbi nem éjjellátó, csak egy nappali célzásra alkalmas kiegészítő, aprócska 17mm F/4.3 objektívvel.

Prémium készülék lévén 1024x768px-es AMOLED kijelzőt tettek bele, és 6000J-ig lövésálló.

A Thermion Duo DXP50 nem egy – más gyártóknál korábban már megismert – fúziós készülék, mert a nappali és a hőkamerakép nem vegyíthető egymással, csak váltogatni lehet közöttük, illetve PIP-ablakban (kép a képben) tudja megjeleníteni egyszerre a két rendszer képét.

Fúziós készülékek jelenleg a polgári felhasználás piacán a csak USA-ban kapható Pulsar Trionyx (hőkamera + digitális éjjellátó kereső), a Hikmicro Gryphon (hőkamera + digitális éjjellátó kereső) és a hamarosan érkező Infiray Thermal+ készülékcsalád (céloptika és kereső egyaránt), melyek a hagyományos (üveg) optikai rendszert fuzionálják majd hőkamera képpel.

FIGYELEM! A fent bemutatott eszközt a cikk írásakor hatályos törvények alapján Magyarország területén, vadászaton kizárólag hivatásos vadászok használhatják legálisan, külön engedéllyel, ASP miatti diagnosztikai vaddisznó-kilövések céljából! 

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Olvasási idő: 6 perc Óriási a kínálat már az éjjellátó céltávcső piacon is. Kiváló készülékeket találunk a hőkamerákhoz képest megfizethető árakon. Mivel egyik jobb,...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Már Magyarországon is kapható a PARD DS37 Night Stalker céltávcső 4K/UHD felbontással, és ha minden igaz, talán még 8x-os...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 3 perc Mire jó a piac egyik legolcsóbb hőkamera céltávcsöve, ami közel annyiba kerül, mint egy topkategóriás éjjellátó céltávcső? Lássuk mit tud!

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Tube TD70 használati élmények és a digi-céltávcső láz