Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Fontos változások a vadászati törvényben január 1-től

Az Országgyűlés 2021. december 14-én elfogadta a november elején benyújtott módosító javaslatokat a vadászati törvénnyel kapcsolatban. Változott a trófeabírálat határideje és jövőre engedélyezik bizonyos keretek között az elektronikus vadhívók használatát.

2022. január 1-től lép életbe az új jogszabály, melynek mostani kiegészítése szerint az agancsot és agyarat az elejtéstől/birtokbavételtől számított 30 napon belül kell bírálni vinni. Ragadozófajok esetében továbbra sem kötelező a bírálat, de ha valaki élne vele, ekkor is az elejtéstől számított 30 napon belül kell bemutatni a trófeát.

Átment továbbá az elektronikus vadhívókról szóló módosítás is. E szerint elektronikus akusztikai eszközt csak jogellenesen tilos használni, ám egyes, meghatározott vadfajok állományának hatékony csökkentése céljából engedélyezett lesz. Erről egyelőre nem tudunk semmit, ugyanis egy később megjelenő végrehajtási rendeletben (Vhr.) fogják megszabni, hogy melyek ezek a vadfajok. Feltételezem a róka és a sakál mindenképpen közte lesz.

Addig amíg a Vhr. meg nem jelenik, tilos elektronikus vadhívót használni vadászaton!

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Marketingkampány indult a Leicánál, aki szeretne feliratkozhat, hogy elsőként értesüljön a január 6-án bemutatásra kerülő új "igazi nagyság" modellről.

Vadászíjászat

Bemutatta a Bowtech a 2022-es palettát. A csúcson változás nem történt, inkább szélesítették a kínálatot. Erre utal az "A Bowtech for All" szlogen is....

Vadászíjászat

Beújított a legendás amerikai gyártó két csúcsmodellel, egy termetes vadászok számára szánt típussal, és egy sebességre kihegyezett csigás íjjal.

Hírek

A Ford a sok "beetetés" és kémfotók után végre lerántotta a leplet a Ranger pickup új generációjáról. Ez egy globális debütálás, tehát a Ranger...