Kalappal!

Mit keresel?

Tudtad-e?

Tudtad-e? A Kreighoff Semprio egy teljesen új ismétlő mechanikát hozott a vadászatba

Krieghoff – ez a patinás luxusfegyver márka bizonyára sokak számára ismerősen cseng. De azt vajon tudtad-e, hogy a Semprio modellük mennyire újszerű és egyedi konstrukció? Nem reklámnak szánom ezt, csak érdekességnek azok számára, akik még nem láttak ilyet. Én speciel tátott szájjal néztem a videót róla.

A Semprio egy ismétlő golyósfegyver, de nem a hagyományos forgó-toló zárdugattyúval rendelkezik, és még csak nem is a klasszikus egyeneshúzásúval, mint a Blaser R8, vagy a Merkel Helix. Bár egyenes húzású (vagy inkább tolású) ez is, de a Semprio inkább hasonlít egy “pumpás” félautomata sörétes működéséhez. Csakhogy itt az egész csövet, előagyat és tárat kell mozgatni az ismétléshez.

Az alábbi videó alapján nagyon egyszerűnek tűnik, bár elnézve a videó többi részét (biztosítás, lezárás, szétszedés, tárkivétel stb), kiderül, hogy annyira nem is egyszerű. Biztosan meg lehet szokni persze, de így első blikkre én beleszédültem, hogy mennyi gomb, kapcsoló és egyéb mechanika van ezen a fegyveren, és ezek milyen kombinációját kell megjegyezni a működtetéshez. Mindenesetre érdekes koncept…

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 4 perc Az all4hunters.com összeszedte a legérdekesebb új vadászfegyvereket a 2019-es IWA kiállításról. Íme a legújabb trendek: Blaser R8 Ultimate és Ultimate...