Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Letölthető Infiray frissítések elérhetők

Olvasási idő: 2 perc Elég sok készülékét frissítette az Infiray, érdemes ránézni az Infiray Outdoor applikáció “Device maintenance” pontjára.

Fontos, hogy az alábbi információkat az Infiray Facebook oldaláról és az Infiray Outdoor app tájékoztatásaiból szedtem. Nem próbáltam ki mindet, szóval ha elakadtok, nem tudok segíteni!

Infiray Zoom ZH50 V2 és Unique UH50

Erre a két készülékre nemrég érkezett új szoftver, mely az Infiray Outdoor appból letölthető. Az új funkcióval két új hőkép válik elérhetővé a meglévők mellett, ez a Red monochrome és a Green monochrome, amik kevésbé vakítják az ember szemét éjszaka, használatukkal jobban megmarad a sötétben látási képességünk. Ezen kívül magyar nyelvű menü is jön ezekbe a készülékekbe a frissítéssel, továbbá 5 helyett 6 fokozatú kijelző fényerő állítás, amiből az 1-es fokozat kellően sötét ahhoz, hogy éjszaka ne vakítsa a használót.

Tube TL35 V1

Az Infiray Tube-hoz is van július eleji szoftver, ami elérhetővé teszi az ún. Custom reticle-t, vagyis az egyedi szálkeresztet. Újabb Tube céltávcsövekben ez már adott, a segítségével az applikáción keresztül tudunk extra szálkereszt-típusokat rátölteni a céltávcsőre a gyáriak mellé.

Geni GL35R

Ugyanaz a Custom reticle, mint fent említettem a Tube TL-nél.

Rico RL42, RH35 és RH50

Ugyanaz a Custom reticle, mint fentebb említettem, itt viszont annyit kell tudni, hogy nem árt felírni a belövés értékeit (X-Y beállítás mértékének számai), mert a frissítés után lenullázódhat a távcső. Ha nem írjuk fel az adatokat, újra be kell lőni.

Tube TH50 V1

Az első generációs TH50-ek is már kompatibilisek a bluetooth-szal csatlakozó ILR-1200-1 külső távmérővel, csak frissíteni kell a szoftverüket.

Mate MAL25, MAL38 és MAH50

A Mate előtétekre már tavasszal érkezett frissítés, de ide veszem ismét. Az új firmware helyre teszi az akkumulátor-kijelzés pontosságát, és a javítja az akku-üzemidőt hideg időben.

FRISSÍTÉS MENETE

  1. Kapcsoljuk be a Wifit a kamera menüjében (legyen a készülék rendesen feltöltve, vagy tegyük töltőre!)
  2. Csatlakozzunk hozzá a telefonunkkal, a jelszó 12345678
  3. Nyissuk meg az Infiray Outdoor appot.
  4. Nyomjunk a profilunkra a jobb alsó sarokban, ott a My Device (Az én készülékem) menüpontra, hogy meggyőződjünk róla, az App kapcsolódott a kameránkhoz. Ott meg kell jelenjenek a készülék adatai.
  5. Kapcsoljuk ki a wifit a telefonon, hogy újra legyen a telónak internet kapcsolata (vagy lépjünk vissza a házi wifire a kamera wifije helyett)
  6. Menjünk vissza a főképernyőre és nyomjunk a Device maintenance (Eszköz karbantartás) gombra.
  7. Várjuk meg, amíg az app talál frissítést. Ha talált, akkor kattintsunk a Download (Letöltés) gombra.
  8. Várjuk meg amíg befejeződik a folyamat. Ekkor a frissítés állomány még csak a telefonunkon van.
  9. Csatlakozzunk újra a kamera wifijéhez és menjünk vissza a Device maintenance (Eszköz karbantartás) menübe. Itt fel fogja ajánlani az app a frissítés feltöltését a kamerára, fogadjuk el és várjuk meg amíg befejeződik a folyamat.
  10. Ekkor a frissítés állomány már a kamerán van, de meglehet, hogy a telepítése még nem kezdődött el. Nézzünk bele a készülékbe és látni fogjuk. Ha a kamera a menüben kérdezi, hogy akarjuk-e a frissítés telepítését, nyomjunk az igenre.
  11. A frissítés több percig, akár egy fél óráig is eltarthat. Addig ne nyúljunk a készülékhez, várjuk meg amíg befejeződik és a kamera magától újraindul.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Tube TD70 használati élmények és a digi-céltávcső láz

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Radar alatt megjelent a mára lassan legendássá váló, távmérős Infiray Finder V2 50mm-es verziója.

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....

Tudtad-e?

Olvasási idő: 8 perc Szinte naponta jön arra vonatkozó kérdés, hogy a fenti távcsövek közül melyiket érdemes választani. Amellett, hogy mindhárom céltávcső jófajta, azért...