Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Céltechnika a Vadász Blogon

Olvasási idő: < 1 perc A Vadász Blog eddig nem foglalkozott éjjellátó és hőkamera céltechnikával illegális mivolta miatt, de mostantól lehetőség van rá, hogy erről nyíltan beszéljünk, hiszen már nem csak azon elenyésző számú a hazai vadászt érint a téma, akik külföldön használnak ilyen eszközt, hanem közel 3000 hivatásos vadászt is.

Egyrészt 2022 deklaráltan a hivatásos vadászok éve, amihez alkalmazkodni kíván a Vadász Blog is. Számos olyan hír lát mostanság napvilágot, ami vadőreinket érinti (lásd például eszközbeszerzési pályázat), de nem titkoltan megnyílt egy kapu is azzal, hogy 2022 júliusa óta az összes hivatásos vadász legálisan használhat céltechnikát Magyarországon állománygyérítési célból elrendelt, diagnosztikai vaddisznó-kilövések során.

Emiatt új szekció indul “Vadász Blog Hivatásos” égisz alatt, mely a hivatásos vadászok számára kíván információkat szolgáltatni a Vadász Blog eddig megszokott szellemében. Elsősorban technikai információk, bemutatók, ezen kívül fontosabb hírek, melyek a hivatásos vadász-állomány számára lehetnek fontosak vagy hasznosak.

Igen, tisztában vagyok vele, hogy sokezer másik vadásztárs is akad, akik illegálisan használnak ilyen eszközöket hazánkban. Ezt nem az én tisztem megítélni. A Vadász Blog eddig is, és továbbra is figyelembe veszi a magyar jogszabályokat, és csak addig nyújtózkodik, ameddig a takaró ér. A céltechnikával foglalkozó cikkekben emiatt jól láthatóan fel lesz tüntetve, hogy az írás hivatásos vadászoknak szól. Ezt már a borítóképen is jelzi majd a fent látható új logó, és a cikkek végén is ezzel kapcsolatos felhívás fog szerepelni.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc