Kalappal!

Mit keresel?

Kiegészítő teszt

Teszt: Olight keresőlámpák összehasonlítása

Górcső alá vettem az Olight jópár kézi és fejlámpáját. Ezek összevetése, rövid bemutatása következik, végül pedig egy videó a keresőlámpák egymáshoz viszonyított fényerejéről. Puskalámpák ebben a tesztben nem szerepelnek, de taktikai lámpa előfordulhat.

Lapozás a ← → (nyíl) gombokka!

Kézilámpák

Olight Seeker 2 és Seeker 2 Pro

Nagy fényerő, nagyot terítő fénycsóva

Seeker 2
Seeker 2

Személyes kedvencem ez a két lámpa. Mindkettő abszolút high-end modell, nem véletlen kerülnek annyiba amennyibe, bár e cikk írásakor épp leárazták őket. A Seeker 2 is egészen erős lámpa már, 4-féle fokozatban tud világítani, ebből 3 a normál fokozat, amit a gomb nyomvatartásával tudunk váltogatni, a negyedik a turbo fokozat, amit dupla gombnyomással érünk el akár kikapcsolt állapotból is. A kapcsoló közepén világító LED informálja a felhasználót az akku töltöttségéről, és a lámpa mágneses töltőcsatlakozással tölthető. Szuper, általános célú kézilámpa, bármilyen zsebben elférő méretben.

FRISSÍTÉS: mire a teszt elkészült, megjelent a Seeker 3.

Seeker 2 Pro

A Seeker 2 Proba pedig nem lehet nem beleszeretni. Ugyanezt tudja, csak még nagyobb teljesítménnyel (kicsit szűkebb fókusszal), még hosszabb akkuidővel, és még profibb kivitellel (gumírozott ház, fényerőről és akkuról is tájékoztató dupla LED-sor, dokkolási lehetőség), alig nagyobb méretben. Még tavasszal szalonka-monitoringra hordtam ki magammal, és amikor a Seeker Pro turbo fokozatát váratlanul bekapcsoltam, a többiek csak annyit mondtak: “Aztak..va!” Az előttünk lévő 40-50 méter gyakorlatilag fényben úszik ilyenkor, és kellően nagyot terít ahhoz, hogy tájékozódáshoz, utánkereséshez hatékonyan használjuk. A leggyengébb fokozat meg épp csak pislákoló fény, táskában turkáláshoz, vagy kocsihoz visszasétáláshoz.

Lapozás a ← → (nyíl) gombokka!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Minden infó, amit a hangtompítókról tudni érdemes. Major Attilával és Almási Csabával beszélgettem a hántai lőtéren, és ki is próbáltuk a hangtompítókat.

Hőkamera teszt

Fúziós, multispektrális...korábban írtam már, hogy ezek a vadászati csúcstechnika új hívószavai. Azért multispektrális, mert van nekünk hőspektrumunk, infraspektrumunk és látható spektrumunk egy készülékben. És...

Hőkamera teszt

A 2023 őszi Infiray termékbejelentés még előttünk van, de a tavaly debütált EYE III keresők továbbcsiszolt változatát már most bemutatták. Kiforrottabb koncepció volt a...