Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Megjelent a PARD 4K éjjellátó céltávcső

Olvasási idő: < 1 perc Már Magyarországon is kapható a PARD DS37 Night Stalker céltávcső 4K/UHD felbontással, és ha minden igaz, talán még 8x-os alapnagyítású long-range kivitelben is lesz idővel.

A PARD lett a következő delikvens, aki UHD felbontású éjjellátó céltávcsövet kínál. Az új DS37 Night Stalker 4K 3840×2160 pixel felbontással, 2 µm pixelmérettel jön, amihez választhatunk majd elviekben 50mm, 70mm illetve 100mm-es objektívet is (a gyártói specifikációk legalábbis ezt mutatják, de első körben csak az 50 és 70mm-es fog jönni). A legkisebb 50mm-es objektívvel is már 4x alapnagyítást kapunk és 5° látószöget, a másik véglet pedig a digi éjjellátóknál soha nem látott 100mm-es gyújtótáv és a hozzá tartozó 8x-os nagyítás. Digitális zoommal immáron akár négyszerezhetjük is az alapnagyítást, amit a felbontás igen jól fog tűrni.

A látványért ezúttal is kerek IPS kijelző felel, melyhez a PARD DS-szériához hűen nagy betekintési távot kapunk (akár 100mm is lehet, de nulla dioptriával ez 6-7 centi körül van). A szálkereszt a PARD DS-eknél már megszokott központosított, ami azt jelenti, hogy belövéskor nem a kereszt mozdul el a képernyőn, hanem a kép, így a szálkereszt mindig középen marad optikailag. Az objektívben immáron ED lencsetag is csücsül, ami a szebb képminőségért felel.

A funkciók között természetesen lövésre aktiválódó videó, 6-féle szálkereszt, 4-féle színmód, LRF verzió esetén ballisztikai kalkulátor, továbbá 5W-os beépített lézervető szerepel. Alább a specifikációk:

A PARD Night Stalker 4K modelljeit már megtaláljátok a Leitz Hungáriánál és viszonteladói partnereinél. KATT IDE!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Tudtad-e?

Olvasási idő: 6 perc Óriási a kínálat már az éjjellátó céltávcső piacon is. Kiváló készülékeket találunk a hőkamerákhoz képest megfizethető árakon. Mivel egyik jobb,...

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 3 perc Mire jó a piac egyik legolcsóbb hőkamera céltávcsöve, ami közel annyiba kerül, mint egy topkategóriás éjjellátó céltávcső? Lássuk mit tud!

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Tube TD70 használati élmények és a digi-céltávcső láz

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....