Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Itt az új Toyota Tacoma, valami hasonló lesz jövőre az új Hilux is

Olvasási idő: 2 perc Az USA-ban bemutatták a Toyota Tacoma, a Hilux tengerentúli verziójának 2024-es modelljét. Bár a Hilux csak 2025-ben érkezik, de irányvonalakat már láthatunk.

Az új Hiluxot a Toyota 2021-ben mutatta be, mely a cég TNGA moduláris platformájra épül, épp mint az amerikai Tacoma.

A Toyota TNGA-F architektúrája a korábbi platformokhoz képest javítja a merevséget a lézerhegesztés fejlesztésének köszönhetően, és az alumínium karosszéria felső részének köszönhetően javítja a tömeghatékonyságot is..

A platform moduláris jellege lehetővé teszi, hogy az amerikai Tacomákat két- és négyajtós vezetőfülke-konfigurációban, 1,52 m-es vagy 1,82 m-es ágyazattal gyártsák.

A Tacoma TNGA alvázához többféle felfüggesztést fejlesztettek ki, az egyszerű és megbízható laprugós hátsó tengelyt továbbra is megtaláljuk a termékcsalád alsó részén, valamint egy új, többlengőkaros, tekercsrugós hátsó tengelyt. Utóbbi hátsó tengely jelenleg nem található meg a Hiluxban gyárilag, de a következő generációban nagyon üdvözlendő kiegészítés lenne, és a HiLuxot olyan riválisokkal hozná összhangba, mint a Ranger és a Navara.

Hajtásláncot tekintve lesz 2.4L-es, négyhengeres turbómotor különféle teljesítményekkel, hatfokozatú manuális, vagy nyolcfokozatú automata váltóval. A legfontosabb a Toyota számára ugyanakkor a hibrid 2.4L-es négyhengeres turbómotor debütálása, ami egy villanymotorral és a 1.87kWh-s akkumulátorral egészül ki. Ennek megjelenése a Hiluxban is valószínűsíthető, és csak automata váltóval lesz kapható. Teljesítménye 243kW (325LE) és 630Nm. Fogyasztási adatokról még nem tudni.

Infotainment rendszerek támogatni fogják a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto rendszert, amely egy tíz hangszórós JBL audiorendszeren keresztül szólal meg. A műszerfalon lévő JBL hangszóró kivehető és vélhetően Bluetooth hangszóróként is tud működni. Lesz még vezeténélküli töltőpad és több UBS-C port is a kocsiban. A tárolóhelyek a korábbi modellhez képest megnövekedtek.

A Tacoma szoros rokonságban áll az európai Toyota Hilux következő generációjának várva várt modelljével. A fejlesztés és a platform moduláris jellegéből adódóan a Tacoma számos jellemzője, hajtáslánca és formaterve nagyon is megjelenhet az itthon várhatóan 2025-től értékesített Hilux modellben.

Forrás: Whichcar.com.au

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Merthogy az előzőt - annak ellenére, hogy nem igazi terepjáró - nagyon sokan választották vadászautónak, vagy annak is. Az új...

Vadászíjászat

Olvasási idő: < 1 perc Ugyan a Prime is bemutatta a 2024-es íjait a napokban, de ahogy PSE-nél, úgy náluk sem történt semmi egetrengető....

Vadászíjászat

Olvasási idő: 3 perc Idén februárban a patinás PSE-t, talán az utolsó magánkézben lévő márkát Pete Shepley alapító eladta egy befektetőcégnek. Izgatottan várta a...

Vadászíjászat

Olvasási idő: 3 perc Bemutatták a Mathews LIFT csigás íjakat számos olyan újítással, ami a Mathews életében érdekes fordulat, vagy épp a megszokott trükkök...