Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Itt az új Toyota Tacoma, valami hasonló lesz jövőre az új Hilux is

Az USA-ban bemutatták a Toyota Tacoma, a Hilux tengerentúli verziójának 2024-es modelljét. Bár a Hilux csak 2025-ben érkezik, de irányvonalakat már láthatunk.

Az új Hiluxot a Toyota 2021-ben mutatta be, mely a cég TNGA moduláris platformájra épül, épp mint az amerikai Tacoma.

A Toyota TNGA-F architektúrája a korábbi platformokhoz képest javítja a merevséget a lézerhegesztés fejlesztésének köszönhetően, és az alumínium karosszéria felső részének köszönhetően javítja a tömeghatékonyságot is..

A platform moduláris jellege lehetővé teszi, hogy az amerikai Tacomákat két- és négyajtós vezetőfülke-konfigurációban, 1,52 m-es vagy 1,82 m-es ágyazattal gyártsák.

A Tacoma TNGA alvázához többféle felfüggesztést fejlesztettek ki, az egyszerű és megbízható laprugós hátsó tengelyt továbbra is megtaláljuk a termékcsalád alsó részén, valamint egy új, többlengőkaros, tekercsrugós hátsó tengelyt. Utóbbi hátsó tengely jelenleg nem található meg a Hiluxban gyárilag, de a következő generációban nagyon üdvözlendő kiegészítés lenne, és a HiLuxot olyan riválisokkal hozná összhangba, mint a Ranger és a Navara.

Hajtásláncot tekintve lesz 2.4L-es, négyhengeres turbómotor különféle teljesítményekkel, hatfokozatú manuális, vagy nyolcfokozatú automata váltóval. A legfontosabb a Toyota számára ugyanakkor a hibrid 2.4L-es négyhengeres turbómotor debütálása, ami egy villanymotorral és a 1.87kWh-s akkumulátorral egészül ki. Ennek megjelenése a Hiluxban is valószínűsíthető, és csak automata váltóval lesz kapható. Teljesítménye 243kW (325LE) és 630Nm. Fogyasztási adatokról még nem tudni.

Infotainment rendszerek támogatni fogják a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Auto rendszert, amely egy tíz hangszórós JBL audiorendszeren keresztül szólal meg. A műszerfalon lévő JBL hangszóró kivehető és vélhetően Bluetooth hangszóróként is tud működni. Lesz még vezeténélküli töltőpad és több UBS-C port is a kocsiban. A tárolóhelyek a korábbi modellhez képest megnövekedtek.

A Tacoma szoros rokonságban áll az európai Toyota Hilux következő generációjának várva várt modelljével. A fejlesztés és a platform moduláris jellegéből adódóan a Tacoma számos jellemzője, hajtáslánca és formaterve nagyon is megjelenhet az itthon várhatóan 2025-től értékesített Hilux modellben.

Forrás: Whichcar.com.au

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Egy rally-inspirált koncepciómodellt mutatott be a japán cég, ami körvonalazza a 2024-ben érkező, új L200 irányvonalát. Ez alapján persze ügyes, autófanatikus grafikusok neki is...

Vélemény, ajánló

Igen, vagy nem? A városi terepjárók már a legnépszerűbb autófajták közé tartoznak. Saját tapasztalatomat mesélem el, hogy aki ilyenben gondolkozik, tudja, mire számítson.

Tudtad-e?

Írtam már korábban cikket az új Land Rover Defender megjelenéséről. Az is cikk is, ahogy a mostani is informatív jellegű, nem reklám, semmi közöm...

Hírek

Idén modellfrissítésen esik át az egyik legnépszerűbb vadász-pickup. Agresszív külső, erősebb motor, és modernebb belbecs jellemzi a Hilux 2021-et. A Toyota megújítja idén a...