Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Jönnek az első binokulárok az Infiraytől

Személy szerint nagyon vártam már, hogy mikor rukkol elő az Infiray a 2022 őszén belengetett hőkamera binokulárral. Arra viszont nem számítottam, hogy a hőkamerán kívül más is lesz benne. Íme az Infiray X Eagle, vagy rövidebb nevén TOM-X.

Az X Eagle Thermal Fusion binokulár-sorozat nagyteljesítményű hőkamera szenzorral, lézeres távmérővel, wifivel, digitális iránytűvel, GPS-szel, mikrofonnal és 1024×768-as OLED kijelzővel rendelkezik. A VL Min Illumination technológiával szerelt változatban továbbá megtalálható lesz egy optikai modul is, mely nappal és maradék fénynél színes, éjszaka infra képet ad, illetve ehhez tartozik elvileg egy 940nm-es infravető is (ez az információ még megerősítésre vár).

A baloldali hőkamera tubus lehet 384x288px, 35mm-es, 7.5° látószöggel és 1800 méteres észlelési távval, vagy a komolyabbik modell esetében 640x512px, 50mm-es, 8.8° látószöggel és 2600 méter észlelési távval. A nappal és szürkületben is színes képet adó, jobboldali tubusban megbújó optika 1920x1080px szenzorral és 35mm F/1.1 objektívvel rendelkezik. Az Infiray X Eagle tud tisztán hőképet, vagy látható spektrumú képet is mutatni, vagy a kettőt egymásra vetítve, egy új fejlesztésű ún. “Full Color Fusion” algoritmussal.

A szerencsésebbek a 2023-as IWA kiállításon már kipróbálhatták, de a hivatalos bemutató 2-3 hónap múlva várható.

A beépített lézeres távmérő 3 métertől 1200 méterig mér, +/- 1m-es pontossággal. Rögzíthetünk fotót/videót, melyet a készüléken is vissza tudunk nézni, ezt a beépített 32GB memória szolgálja. Binokulár lévén a szemtávolság állítható 58 és 72mm között, a dioptria pedig -5 és +5 tartományban. A kamera IP66 védettségű, -25°C és 55°C között működőképes marad. Két darab cserélhető 18650-es akku hajtja, melyek 6 órás üzemidőt tesznek lehetővé.

A készülék tavasz végén, nyár elején várható.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Vadászíjászat

Nem csináltak neki nagy felhajtást, pedig nagy szó, hogy övék az első kifejezetten éjszakai vadászíjászatra szánt hőkamerás irányzék, a Holo HL25B.

Hírek

Az eleve innovatívnak számító hőkameragyártó, a ThermTec is új termékekkel mutatkozott be az IWA kiállításon. Az első előtéteik, a zoomos céltávcsöveik és a zoomos...

Hírek

Úgy tűnik beáll a rendszer az Infiraynél, és évente kétszer lesznek bejelentések: ősszel és tavasszal. Legutóbb tavaly szeptemberben volt csinnadrattával egybekötött, monumentális termékleleplezés, amikor...

Hírek

A meglévő Kahles Helia TI hőkamera keresők mellé hamarosan érkeznek a nagyfelbontású modellek is, 35mm-es, és meglepő módon 18mm-es objektívvel. A cég a Helia...