Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Begyújtotta a rakétákat a ThermTec is

Az eleve innovatívnak számító hőkameragyártó, a ThermTec is új termékekkel mutatkozott be az IWA kiállításon. Az első előtéteik, a zoomos céltávcsöveik és a zoomos keresőik debütáltak Nürnbergben.

Thermtec Cyclops-D keresők

Az Infiray Zoom modellcsaládot talán már mindenki ismeri, mely korszakot alkotott, mint első optikai zoommal, pontosabban kétféle látószöggel (Dual FOV) rendelkező hőkamerák. Hasonlót tud a Cyclops-D is, szintén közepes (384px) felbontású, illetve nagy (640px) felbontású 12 µm szenzorral, 20/40mm-es vagy 25/50mm-es objektívvel. A szenzorok <25mK-es NETD érzékenységűek, 1024x768px AMOLED kijelzősek, és hát ott van még a többi földi jóság, ami a Thermtec kamerákkal jár: AI alapú távbecslés, a komolyabb modelleknél elektronikus képstabilizátor (EIS kézremegés kompenzáció), joystickos működtetés, GPS, Target és WDR (wide dynamic range) mód, IP67 védettség, 12 óra akkuidő.

Aki kíváncsi a Thermtec Cyclops keresőkre, egy teszt már készült velük, katt ide!

ThermTec Ares és Vidar céltávcsövek

Az Ares a tubusos, klasszikus céltávcső verzió, a Vidar pedig a kompakt méretű céltávcső. Mindkettő közös jellemzője, hogy ezek is lehetnek optikai zoomosak, ráadásul 3x variábelezést tesznek lehetővé. Széles látószögű állásban 20mm-esek (akár 21°), nagy nagyítású állásban 60mm-esek (nagyításról sajnos nincs adat de 5x körüli lehet) , ami célzáskor igen jól jön. Emellett létezik fix 35mm objektíves verzió is mindegyikből.

Mindezekhez a Cyclops-D-hez hasonlóan 384×288/12 µm, illetve 640×512/12 µm szenzorok, 25 ill. 35mK-es érzékenységek társulnak, továbbá a készülékek időszakos zajszűrése (frissítése, kalibrálása) akadásmentes és néma, így a célzást ez sem tudja megzavarni. 5 puskára lehet belőni őket.

A Vidar háza akkora, mint egy iPhone, nyilván a kisebb objektívvel nem is lesz sokkal nagyobb, a 20/60mm-es zoom optikás verzióval viszont kapunk még egy kisebb “bütyköt” az elejére.

Mindkettő céltávcső kompatibilis a külön megvásárolható lézeres távmérővel. Lövésállóságuk 850G, ami valahol a .300WM fölött (500G), de a 9.3×64 és .375H&H alatt (1000G) van.

ThermTec Hunt előtétek

Ezeket a ThermTec nem promózta előre, egyszercsak megjelent egy fotó róluk, hogy az IWA-standjukon ki vannak állítva. Szerintem még erősen prototípus szintjén vannak. Ami jól látszik a képeken, hogy ugyanaz a joystickos vezérlés, 35-50mm körüli objektív, kompakt méret és cserélhető akkumulátor jellemző rájuk, illetve valószínűleg a kezelőpanel az Infiray MATE-ekhez hasonlóan itt is eltávolítható és puskára szerelhető. Mást egyelőre nem tudni róluk.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Személy szerint nagyon vártam már, hogy mikor rukkol elő az Infiray a 2022 őszén belengetett hőkamera binokulárral. Arra viszont nem számítottam, hogy a hőkamerán...

Vadászíjászat

Nem csináltak neki nagy felhajtást, pedig nagy szó, hogy övék az első kifejezetten éjszakai vadászíjászatra szánt hőkamerás irányzék, a Holo HL25B.

Hírek

Számos új terméket belengetett a PARD először a vegasi Shot Show-ra, aztán meg a nürnbergi IWA kiállításra, de ezekből a polcokra egyelőre csak kettő...

Hírek

Bemutatták a Telos hőkameracsaládot, egy keresőt, ami a prémium szegmensbe érkezik, és több szempontból rendhagyó és innovatív. Például azért, mert moduláris, emiatt időtálló. Ezen...