Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Begyújtotta a rakétákat a ThermTec is

Olvasási idő: 2 perc Az eleve innovatívnak számító hőkameragyártó, a ThermTec is új termékekkel mutatkozott be az IWA kiállításon. Az első előtéteik, a zoomos céltávcsöveik és a zoomos keresőik debütáltak Nürnbergben.

Thermtec Cyclops-D keresők

Az Infiray Zoom modellcsaládot talán már mindenki ismeri, mely korszakot alkotott, mint első optikai zoommal, pontosabban kétféle látószöggel (Dual FOV) rendelkező hőkamerák. Hasonlót tud a Cyclops-D is, szintén közepes (384px) felbontású, illetve nagy (640px) felbontású 12 µm szenzorral, 20/40mm-es vagy 25/50mm-es objektívvel. A szenzorok <25mK-es NETD érzékenységűek, 1024x768px AMOLED kijelzősek, és hát ott van még a többi földi jóság, ami a Thermtec kamerákkal jár: AI alapú távbecslés, a komolyabb modelleknél elektronikus képstabilizátor (EIS kézremegés kompenzáció), joystickos működtetés, GPS, Target és WDR (wide dynamic range) mód, IP67 védettség, 12 óra akkuidő.

Aki kíváncsi a Thermtec Cyclops keresőkre, egy teszt már készült velük, katt ide!

ThermTec Ares és Vidar céltávcsövek

Az Ares a tubusos, klasszikus céltávcső verzió, a Vidar pedig a kompakt méretű céltávcső. Mindkettő közös jellemzője, hogy ezek is lehetnek optikai zoomosak, ráadásul 3x variábelezést tesznek lehetővé. Széles látószögű állásban 20mm-esek (akár 21°), nagy nagyítású állásban 60mm-esek (nagyításról sajnos nincs adat de 5x körüli lehet) , ami célzáskor igen jól jön. Emellett létezik fix 35mm objektíves verzió is mindegyikből.

Mindezekhez a Cyclops-D-hez hasonlóan 384×288/12 µm, illetve 640×512/12 µm szenzorok, 25 ill. 35mK-es érzékenységek társulnak, továbbá a készülékek időszakos zajszűrése (frissítése, kalibrálása) akadásmentes és néma, így a célzást ez sem tudja megzavarni. 5 puskára lehet belőni őket.

A Vidar háza akkora, mint egy iPhone, nyilván a kisebb objektívvel nem is lesz sokkal nagyobb, a 20/60mm-es zoom optikás verzióval viszont kapunk még egy kisebb “bütyköt” az elejére.

Mindkettő céltávcső kompatibilis a külön megvásárolható lézeres távmérővel. Lövésállóságuk 850G, ami valahol a .300WM fölött (500G), de a 9.3×64 és .375H&H alatt (1000G) van.

ThermTec Hunt előtétek

Ezeket a ThermTec nem promózta előre, egyszercsak megjelent egy fotó róluk, hogy az IWA-standjukon ki vannak állítva. Szerintem még erősen prototípus szintjén vannak. Ami jól látszik a képeken, hogy ugyanaz a joystickos vezérlés, 35-50mm körüli objektív, kompakt méret és cserélhető akkumulátor jellemző rájuk, illetve valószínűleg a kezelőpanel az Infiray MATE-ekhez hasonlóan itt is eltávolítható és puskára szerelhető. Mást egyelőre nem tudni róluk.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 8 perc Ha valamire azt lehet mondani, hogy "korszakalkotó", az bizonyára az Infiray HOLO HL25B, hiszen ez az első dedikált íj irányzék,...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A Guide legutóbb bemutatott hőkamerái már Magyarországon is elérhetők. Lássuk röviden, melyekről van szó, mert van köztük pár egészen izgalmas...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Bemutatta a Hikmicro a Habrok nevű készüléket, mely hőkamera és optikai kamera egyben.

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Gemini immáron szériaérett, végleges verzióját teszteltem. Hőkamera, éjjel-nappali távcső, távmérő, fúziós kép. A parádés kiegészítők (táska, nyakpánt) bemutatására...