Kalappal!

Mit keresel?

Vadászíjászat

Vadászíjász oktatóvideók a YouTube-csatornán

Oktatóanyag sorozat indult a Vadász Blog YouTube-csatornáján. A téma iránt érdeklődőknek érdemes követni.

Közel kétezer vadászíjász van már Magyarországon, és évről évre egyre többen vágnak bele eme nemes és kalandos vadászati módba. Őket kiszolgálandó – mintegy hiánypótló jelleggel – az amerikai videókhoz hasonló sorozatot kezdtem gyártani a vadászíjászatról. Egészen az alapokkal kezdünk, az első rész a csigarendszerekről szól, a második a vadászatra szánt íj kiválasztásáról, a harmadik résztől pedig a nyílvessző a téma. Ez utóbbi több epizódot is kap, mert hatalmas témakört ölel fel, szinte kimeríthetetlen.

A jövőben lesz még szó sok mindenről a lövési ciklustól és hangolástól kezdve, a háziszervizen át, az elméletek és gyakorlatok, eszközök és praktikák bemutatásáig.

A sorozatot elsősorban kezdő vadászíjászoknak szánom, de nincs kizárva, hogy egy-két téma a gyakorlottabbak fejében is helyre kerül. Öt rész jelent már meg e cikk írásakor, melyeket alább láthattok.

Kövessétek a Vadász Blog YouTube-csatornáját!

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

A modern kori vadászíjászat az 1993. január 30.-i keltezésű vadászati törvénymódosítás révén (8/1993. FM rendelet I.30.) vált legálissá Magyarországon, tehát ma 30 éve annak,...

Vadászíjászat

Ezt csak úgy, mert miért ne? Nemrégiben a Spot Hogg és a Dialed Archery is bemutatott egy-egy irányzékot, melyek jó eséllyel népszerűek lesznek a...

Vadászíjászat

Az ősz végi-tél eleji csigásíj dömping következő versenyzői a Prime új zászlóshajói, a Revex modellek. Lássuk!