Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

A Lapua elismerte, hogy az ukrán háború miatt kevés a lőszer

A finn lőszergyártó november elején közleményt adott ki, melyben elmondják, hogy ellátásbeli problémák vannak a piacon, és azt is tételezik, hogy mely lőszertípusokat érinti mindez.

Az alábbi közleményt tették közzé 2022. november 3-án:

“A továbbra is magas termékkereslet és különösen az ukrajnai helyzet által befolyásolt uralkodó piaci feltételek miatt egyes termékeink elérhetősége sajnos korlátozott, a szállítási határidők pedig meghosszabbodtak. Polgári és katonai kötelezettségeink jobb kiszolgálása érdekében egyes alkatrészeink gyártása ideiglenesen felfüggesztésre kerül. Ennek oka a gyártósorok prioritása. Mit jelent ez az Ön, mint fogyasztó számára? Azt, hogy egyes Lapua termékek valószínűleg a világ számos pontján kifogynak majd egy ideig. Ez nem jelenti azt, hogy bármelyik terméket töröljük. Célunk, hogy a piaci feltételek stabilizálódását követően újraindítsuk e termékek gyártását. Gyártóhelyeinken is megtesszük a szükséges lépéseket a termelési kapacitások fejlesztése érdekében, pl. 2023-ban és 2024-ben új gyártósorok kerültek telepítésre. Minden telephelyünkön minden nap keményen dolgozunk, hogy kiváló minőségű lőszereket és alkatrészeket állítsunk elő Önnek, és arra törekszünk, hogy a lehető leghamarabb a megszokott szinten szolgáljuk ki Önt.”

Nammo Lapua Oy – 2022. 11. 03.

Ideiglenesen felfüggesztett hüvelyek:

Bár sokak számára egyértelmű volt, mégis csak a találgatás ment, hogy a háború miatt nincs elég lőszer (vagy választék) a hazai vadászboltokban. Az érintettek mondták, a háború előtt is már akadtak ellátási problémák. Most a Lapua megerősítette a gyanút. A hírről szintén tudósító Kaliberinfo szerkesztője azt is hozzátette, árulkodó, hogy csupa olyan töltényhüvely van a felsorolásban, ami gépkarabély-, géppuskalőszer, vagy azokkal nagyon hasonló, tehát vélhetően azonos gyártósoron készül.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Sok lőszergyártó elpuffogtatta már azt, hogy új generációt hozott létre, de az alap minden esetben ugyanaz volt, főleg a hüvelyek esetében. A True Velocity...