Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Megjelent a jövő évi vadgazdálkodási pályázati kiírás

Megjelent az Országos Magyar Vadászkamara által működtetett Országos Vadgazdálkodási Alap 2023/2024-es vadászati évre vonatkozó pályázati kiírása.

A Vadászkamara Elnöksége augusztus végén döntött a vadászatra jogosultak számára biztosított, vadgazdálkodási célú fejlesztési források 2023/2024-es vadászati évre vonatkozó pályázati kiírásáról, amely mostantól elérhető a Vadászkamara honlapján. Az anyagba a korábbi évekhez képest több, a körülmények változásait lekövető pontosítás épült be, és – a gazdasági környezet feltételeire válaszul – több célterületnél emelkedett a támogatások összege.

A pályázati felhívás és a kapcsolódó mellékletek elfogadását – ahogy minden évben, idén is – széleskörű egyeztetések előzték meg. A Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága az anyagokkal kapcsolatban kikérte a Természetvédelmi Szakbizottság, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodás Főosztálya és a kamara megyei Területi Szervezeteinek véleményét is. A 2023/2024. évi felhívás változtatásai egyrészt a korábbi évek ellenőrzési tapasztalatait tükrözik, emellett a változtatások egyértelműen a pályázati kedv fenntartását és a megvalósíthatóság egyszerűsítését is szolgálják, a Vadgazdálkodási Alap céljainak megőrzésével.

Az egyes célterületekhez kapcsolódó lényegi módosításokat a Vadászkamara honlapján foglalták össze, ahogy a pályázat ütemezésének főbb sarokdátumait is:
https://omvk.hu/hir/orszagos-vadgazdalkodasi-alap-itt-a-kiiras
A 2023/2024. vadászati évre vonatkozó pályázati kiírás minden dokumentuma itt érhető el:
https://omvk.hu/oldal/vadgazdalkodasi-alap

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Lezajlott az Országos Magyar Vadászkamara tisztújító közgyűlése, rekordszámú részvétellel, melyen felszólalt Semjén Zsolt is, értékelve a magyar vadászat jelenlegi helyzetét.

Tudtad-e?

Először is azt kérném, hogy olvasd végig a cikket, és ne zárkózz el attól, hogy valamiben meggyőzzenek, amit valószínűleg nem eléggé ismersz. Hiszen, ha...

Hírek

A Vadászkamara javaslatokkal állt elő az Agrárminisztérium felé, annak kapcsán, hogy milyen intézkedéseket kellene hozni, hogy a járványhelyzet miatt a lehetőségekhez mérten minél kisebb...

Hírek

A józan logika, és a Vadászkamara álláspontja is az, hogy a holnaptól érvénybe lépő, kéthetes kijárási korlátozás alatt továbbra is lehet menni vadászni. Miniszterelnöki...