Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Két slágergyanús kereső az Infiraytől

Olvasási idő: 2 perc Megérkezett a hazai piacra az Infiray X-Eye II E3 Max harmadik verziója, illetve a közepes szenzorfelbontású Zoom. Mindkettő egyedülálló termék a maga kategóriájában, vagy épp egyenesen kategóriateremtő.

Infiray E3 Max V3.0

Egy éve hogy bemutatkozott a nagyfelbontású X-Eye II E6 széria 3. verziója. Itt a blogon az 50mm-es X-Eye II E6 Pro V3 került górcső alá. Sokan várták már, hogy a V3.0 számozás megjelenjen a 384x288pixeles E3 szériában is végre. Eljött az idő, elsőként az nyílt terepekre szánt, nagy nagyítású, E3 Max újult meg. Az E6-okból kiindulva, a várakozásoknak megfelelően annyiban különbözik az E3 Max V2.0-tól, hogy

kontrasztosabb, szemnek kellemesebb 1024x768px OLED kijelzőt kapott, továbbá a szenzor a piac legjobbjai közé sorolható 25mK NETD érzékenységű lett. Ez utóbbival a E3 Max az egyik legjobban teljesítő kamera lesz mostoha időjárási körülmények közt.

Minden más maradt a régi, annyi, hogy az OLED kijelző egy hangyányival kisebb, mint a régebbi LCD-k, ezért az optikai alapnagyítás 3.5x-ről 3.4x-esre változott. A 7.5°-os látószöggel és az 1818 méteres észlelési távolsággal az E3 Max V3.0 továbbra is egy nyílt terepre való kereső, vagy esetleg olyanoknak jó még, akik gyakrabban vadásznak nyílt mezőgazdasági területen, mint fedett, tagolt terepen, erdőben.

Az E3 Max V3.0 tesztje hamarosan kezdődik, addig is megtaláljátok ide kattintva.

Infiray Zoom ZL38

Óriási meglepetés volt az Infiraytől, amikor a világon elsőként piacra dobták a változtatható optikai nagyítású (Dual FOV) kereső hőkamerájukat, a Zoomot. Elsőként a nagyfelbontású, 19/38mm-es Zoom ZH38 érkezett, majd pár hete megjött a szintén nagyfelbontású, 25/50mm Zoom ZH50 változat is.

Ami viszont átsiklott a radar alatt, az az, hogy a ZH50-nel egyidőben megjelent az a ZL38 modell is, amit az Infiray (és jómagam is) anno az első Zoom megjelenésekor csak úgy mellékesen, lábjegyzetben említett meg…hogy majd lesz valamikor. Most meg különösebb dirr-durr nélkül itt van. Már kapható.

Pedig a ZL38 úgyszintén egy korszakalkotó termék, miután a 384×288 pixeles, 12 µm pixelméretű szenzora, továbbá a 19/38mm-es objektíve épp olyan jó mindenes kamerává avanzsálja, mint a nagyon várt ZH50. Csak épp jóval kedvezőbb árcetlivel (e cikk írásakor kb. 500ezer Ft-tal olcsóbb a ZH50-nél)!

Képzeljük el, hogy egyetlen készülékben van egy erdőben is jól szolgáló Infiray Cabin 19-ünk, és egy mezőgazdaságba való Infiray E3 Maxunk. Mindezt megspékelve a piac legnagyobb felbontású és méretű AMOLED kijelzőjével, 25mK-es érzékenységgel és 20 óra akkuidővel.

A közepes felbontású hőkamerák közt most tehát a Zoom ZL38 az abszolút top termék, nincs hozzá fogható hőkamera kereső a piacon!

Ahhoz képest, hogy ez mekkora szó, totál átcsúszott a radar alatt, de szerintem lett itt még marketinghadjárat, csak még korán vagyunk. Ám ahogy a Leitz Hungáriától megszoktuk, a magyar piacon már elsők között megvásárolható.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Olvasási idő: 8 perc Ha valamire azt lehet mondani, hogy "korszakalkotó", az bizonyára az Infiray HOLO HL25B, hiszen ez az első dedikált íj irányzék,...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A Guide legutóbb bemutatott hőkamerái már Magyarországon is elérhetők. Lássuk röviden, melyekről van szó, mert van köztük pár egészen izgalmas...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Bemutatta a Hikmicro a Habrok nevű készüléket, mely hőkamera és optikai kamera egyben.

Videók

Olvasási idő: < 1 perc A Gemini immáron szériaérett, végleges verzióját teszteltem. Hőkamera, éjjel-nappali távcső, távmérő, fúziós kép. A parádés kiegészítők (táska, nyakpánt) bemutatására...