Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Ha nem akarsz szenvedni a Gmailel, itt egy megoldás a vadkamerádnak

Egy ideje szinte csak a Gmailes átállás a téma a Vadász Blogon, és még nincs vége, készülnek a további útmutatók. Ám aki nem akar szenvedni ezzel az egész mizériával, annak a Leitz kitalált egy praktikus és nagyon olcsó megoldást.

Amióta először felröppent a gmailes szigorítás híre, azóta próbált a Leitz Hungária kitalálni egy saját megoldást a szigorítás miatt leálló vadkamerák ügyére. Amíg ez szervezés alatt volt, időközben jött az info (történetesen az UOVision szakembereitől), hogy a gmailes szigorítást némi beállítással (alkalmazásjelszó létrehozásával) meg lehet kerülni, így ezen kezdtünk el dolgozni, bemutatni, elmagyarázni.

De a cél kezdetektől fogva egy saját tulajdonú SMTP (emailküldő) szerver szolgáltatása volt, amit a Leitz az emailküldős (tehát nem felhős!) vadkamerák használóinak tudna biztosítani, ám eleinte ezzel az ötlettel adatvédelmi, GDPR problémák merültek fel, amit egy ekkora cég, ennyi ügyféllel nem hagyhat figyelmen kívül.

Mostanra viszont sikerült ezeket áthidalni, megoldani, így létrejöhetett a LeitzCloud szolgáltatás, mely a Leitz Hungária webshopján keresztül pár kattintással igényelhető. Az ára egyszeri 5000 Ft. A megrendelés során ki kell választani a korábban, vagy frissen a Leitztől, vagy valamely hazai partnerétől vásárolt emailküldős vadkamerát (UOVision vagy Boly készülékek, hiszen a Leitz ezeket forgalmazza), kiválasztani a mobilszolgáltatót, akitől a SIM kártyánk jött, és leadni a megrendelést.

Válaszul a Leitzől emailben fogunk kapni egy, a saját kamera+szolgáltatóra szabott beállítófájlt, és egy útmutatót. A fájlt csak fel kell másolni a memóriakártyára, behelyezni a kamerába, és kész, ugyanúgy fog működni az emailküldés a jövőben, mint eddig.

Ez a lehetőség a csak emailküldősként működni képes UOVision kamerákat érinti, illetve azokat a Boly készülékeket, melyeket a tulajdonosuk emailesként akar használni felhős működés helyett!

A szolgáltatás ide kattintva érhető el emailküldős UOVision vagy Boly tulajok számára.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Csupa jóhír érkezett vadkamera ügyben. Tekintve, hogy a dollár-forint árfolyam befejezte ámokfutását és visszatért egy élhető szintre, jelentősen olcsóbbak lettek a vadkamerák. Ezen kívül...

Tudtad-e?

Néhány tipp, amire érdemes figyelni, amikor belekezdesz a vadászat ezen izgalmas szegmensébe.

Hírek

Már helyesen szerepel a három magyar mobilszolgáltató APN-je, így nem kell kézzel kell bepötyögni.

Tesztek

A Spypoint szokatlan vadkameráját próbáltam ki az elmúlt hetekben. Azért szokatlan, mert funkcióit tekintve alapvetően egy basic modell, mégis ez az első a Spypointtól,...