Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Lassacskán érkeznek az Infiray AFFO hőkamera keresők

Korábban volt már cikk itt a blogon az Infiray új belépőszintű és alsó-középkategóriás hőkamera keresőiről, de aztán ezeknek valahogy nyoma veszett. Most viszont életjelet adott az Infiray róluk, dátumokkal, és árakkal.

Az Infiray AFFO egy új hőkameracsalád, melyre az eddigieknél modernebb design, kedvező ár, és jónéhány felsőbb kategóriás funkció lesz a jellemző. A belépőszintű AFFO AP13-at már eddig is lehetett kapni, de csak szettben egy éjjellátó céltávcső mellé. Pár napja viszont már külön is megvásárolható okos szettben, hőkamera-mércével mérve barátságos áron (e cikk írásakor kb. 330 ezer Ft). Kisfelbontású (256x192px), 12 mikronos szenzor, 13mm-es objektív, 720x540px felbontású LCOS kijelző jellemzi, fotó/videó, távbecslő, kép-a-képben funkciók és HDMI videokimenet gazdagítják a kínálatot. Az észlelési távolsága 675 méter, az akkuideje 9.5 óra. A készülék képfrissítése 25Hz. A tesztelése a napokban indult, egész pofás kis kamera ezért az árért, a kivitelezése pedig nagyon tetszetős.

Aztán júliustól lesz kapható a nagyobb testvére, az AFFO AL19 (okos szettben jelenleg 499.900 Ft-ért előrendelhető), mely ugyanezeket tudja, de már nagyobb felbontású (384x288px 12 µm) szenzorral, és 19mm-es objektívvel, ezáltal élesebb képpel, továbbá 50Hz képfrissítéssel. Az észlelési távolsága 986m méter, az akkuideje ennek a modellnek 7.5 óra. Ez a kamera az Infiray E3n/E3W és az Infiray Cabin CBL19 ligájába érkezik, de a Cabinénál kisebb kijelzővel, beépített akkuval, és kedvezőbb árral, az E3n/E3W-nél meg nagyobb nagyítással a 12 µm miatt, és persze több extra funkcióval, igényesebb kivitelben.

2022 negyedik negyévétől kerül majd a boltokba a legkomolyabb AFFO AL25 (jelenleg 599.990 Ft-ért előrendelhető), szintén 384x288px 12 µm szenzorral, de 25mm-es objektívvel, nagyobb nagyítással, 1298 méteres észlelési távolsággal. A kijelzője is fejlettebb a többi AFFO-nál, egy 640×400 pixeles OLED monitort kap. Az akkuideje ennek is 7.5 óra. Ez a modell a Cabin CBL25 és az Infiray E3 Plus V2 territóriumába landol majd, a Cabinnal szembeni különbségek ugyanazok, mint a 19-es modellnél említettek, az E3 Plus V2-től meg kijelzőjét tekintve különbözik majd (az AFFO-é kisebb).

A kamerák mindegyike 40mK NETD érzékenységű, 32 GB belső memóriájú, IP67 időjárásállóságú, és kompatibilis az Infiray Outdoor applikációval WiFi kapcsolaton keresztül.

Az összes elérhető AFFO modellt ide kattintva találjátok!

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hőkamera teszt

Először került górcső alá az Infiray legújabb szériája az AFFO. A belépőszintű modell sokáig csak egy éjjellátó céltávcsővel szettben véve volt elérhető, de egy...

Hőkamera teszt

Nyolcadik hónapja formálódik a véleményem a PARD tenyérnyi méretű hőkamera keresőiről. Tavaly ősszel még a prototípusként érkezett 19mm-es változatot próbálgattam, de az bizony számos...

Hírek

A Guide bemutatta a népszerű TrackIR széria 2. generációját kisebb-nagyobb módosításokkal, új névvel. Íme a Guide TK Gen2 Kitalpha.

Hőkamera teszt

A kisfelbontású Guide Normae modellek után lehetőségem volt kipróbálni a 640x480 pixeles, 12 µm pixelméretű, drágább modelleket is, 35mm-es, illetve 50mm-es objektívvel. Íme a...