Kalappal!

Mit keresel?

Vélemény, ajánló

Kihagyhatatlan film Fekete István életrajza, A bereki ember

Olvasási idő: < 1 perc Online is elérhető már a Nimród Magazin Youtube csatornáján A bereki ember c. film. Érdemes megnézni.

A tavalyi Egy a Természettel kiállítás apropóján készült életrajzi film Fekete Istvánról, aki Jókai Mór mellett minden idők legolvasottabb magyar írója lett. Viszontagságos életútját egy olyan különleges filmmel mutatták be a kiállítás keretében, melyben vegyül a színészi játék, Fekete István csodaszép monológjai, archív rádióiinterjúi, megannyi eredeti fotó és filmfelvétel, és a mindennek keretet adó, ma készült interjúk az őt személyesen is ismerő családtagokkal, családi barátokkal, illetve irodalmi szakemberekkel, gyűjtőkkel, hagyatékkezelőkkel.

Színészi játék alatt értsük azt, hogy visszatérő bevágott jelentekben újrajátszanak szituációkat Fekete István gyerekkorából, későbbi baráti beszélgetéseiből, vagy épp feleségével történt otthoni magán diskurzusaiból. A legtöbbet szereplő, időskori Feketét Szabó Sipos Barnabás játssza, mégpedig egészen jól, de az akkori Nimród főszerkesztő, Kittenberger Kálmán szerepében Bodrogi Gyula bácsi konkrétan brillírozik, nagyon jó volt nézni!

Aki egy icipicit is érdeklődik a magyar vadászirodalom iránt, annak kötelező darab, a végére pedig készítsük a zsebkendőt!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Vélemény, ajánló

Olvasási idő: 5 perc 4 napot töltöttem már az Egy a Természettel kiállításon, így összejött némi anyag egy újabb beszámolóhoz.

Hírek

Olvasási idő: 4 perc "13 éves voltam, de emlékszem. Nyilván az nem volt ennyire színvonalas." - ezt a mondatot egy látogatótól csíptem el, aki...

Hírek

Olvasási idő: 4 perc Ha elkerülte volna a figyelmed, akkor jelezném, hogy a Vadászati Világkiállítás weboldalán már rengeteg infó található. Ezekből szemezgetnék néhány alapvető...

Hírek

Olvasási idő: 4 perc Nyilvánosságra hozták márciusban az "Egy A Természettel" Vadászati Világkiállítás alaprajzát. A Hungexpo teljes területét elfoglalja majd 2021. szeptember 25. –...