Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Bemutatták az új Ford Rangert

A Ford a sok “beetetés” és kémfotók után végre lerántotta a leplet a Ranger pickup új generációjáról. Ez egy globális debütálás, tehát a Ranger kisebb-nagyobb eltérésekkel, de ilyen formában lesz kapható az egész világon.

Az új design lényegesen szögletesebb, mint az eddig megszokott, az eleje leginkább az F-150-re hajaz. A fényszórókat mátrix-LED-del is lehet majd rendelni, ami “kikerüli” a szembejövő forgalmat. A pickup méreteiről egyelőre nem adtak információt, de bizonyára akkora marad, mint az elődmodell, csak a kerékűr és a nyomtáv nőtt meg pár centivel. Az alvázat a Ford teljesen újratervezte, ami által nem csak a menettulajdonságai javultak az autónak, hanem több lett a hely a motortérben az újjonnan elérhető 3.0 V6 dízelmotornak, ami elméletileg megegyezik a 250 lóerős egységgel az F-150-ben. De lesz 2 literes, négyhengeres dízel is szimpla vagy dupla turbófeltöltővel, illetve 2.3L turbós, négyhengeres benzines változat. Ami a váltót illeti, 6-sebességes manuális, vagy 10-sebességes automata lesz a kínálat.

A belső tér is gyökeres átalakulást mutat, melyből a legnyilvánvalóbb újítás a hatalmas, vertikális kijelző a műszerfalon.

És azt tudtad-e, hogy a Nissan Navara eltűnt Európából? A Nissan a zsugorodó európai pickup-piacra hivatkozta bezárta a barcelonai gyárát, ahol a Navarát gyártották. Ez év elején bár megújult a modell, de már Thaiföldön gyártják, az európai Nissan képviselet pedig úgy döntött, nem hozza be a kontinensre már. Hasonló sorsra jutott a Navarára épült Mercedes X-osztály, és a Renault Alaskan is.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Marketingkampány indult a Leicánál, aki szeretne feliratkozhat, hogy elsőként értesüljön a január 6-án bemutatásra kerülő új "igazi nagyság" modellről.

Vadászíjászat

Bemutatta a Bowtech a 2022-es palettát. A csúcson változás nem történt, inkább szélesítették a kínálatot. Erre utal az "A Bowtech for All" szlogen is....

Hírek

Az Országgyűlés 2021. december 14-én elfogadta a november elején benyújtott módosító javaslatokat a vadászati törvénnyel kapcsolatban. Változott a trófeabírálat határideje és jövőre engedélyezik bizonyos...

Vadászíjászat

Beújított a legendás amerikai gyártó két csúcsmodellel, egy termetes vadászok számára szánt típussal, és egy sebességre kihegyezett csigás íjjal.