Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Utódot kapott az Axion Key

A Pulsar bemutatta új belépőszintű hőkameráját az Axion XM30F modellt, mely a korábbi Axion Key XM30 frissített változata.

A Pulsar elmondása szerint az ár változatlan lesz, de az Axion Keynél az XM30F jobban illeszkedik majd az aktuális trendekhez.

A formavilág maradt a régi, de a ház ezúttal nem műanyagból, hanem magnéziumötvözetből van. A cserélhető akkumulátor maradt a régi 3200mAh-es, de a mérnökök a korábbi 4 óra helyett ezúttal 5 óra üzemidőt tudtak kicsiholni belőle. Ez valószínűleg a kisebb fogyasztású AMOLED kijelző használatának köszönhető (LCOS helyett), jóllehet ahogy a legtöbb gyártónál, itt is az OLED-re váltás felbontáscsökkenéssel is járt. Az XM30F-ben a kijelző 640x400px felbontású, míg a Key-ben 960x720px volt.

Az okulár is új lett az Axionban, ami azt jelenti, hogy a kis kijelzőt jobban felnagyították a korábbihoz képest, ennek köszönhető az optikai nagyítás 2,5x-ről 3x-ra növekedése. Merthogy a többi paraméter maradt a régi: 30mm F/1.2 objektív, 320x240px 12 µm szenzor. Végre elengedték a régi 60mK NETD érzékenységet is, és az új XM30F 50mK-es lett.

Az észlelési távolság is nőtt 1200 méterről 1300 méterre, a látószög pedig valamilyen ok folytán egy picit nagyobb tudott lenni, 7.3°-ról 7.8°-ra növekedett. Az észlelési távoknál azért vegyük figyelembe, hogy a Pulsar a standard emberalakot 1.8 méterrel számolja, nem pedig 1.7 méterrel, mint a többi gyártó.

További újdonság még az Axion Keyhez viszonyítva, hogy a kamera tud fotót/videót rögzíteni (528x400px felbontásban), és WiFi kapcsolaton keresztül kompatibilis a Stream Vision 2 alkalmazással.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

A Vadász Blog eddig nem foglalkozott éjjellátó és hőkamera céltechnikával illegális mivolta miatt, de mostantól lehetőség van rá, hogy erről nyíltan beszéljünk, hiszen már...

Hőkamera teszt

Megérkeztek Magyarországra egy új gyártó, a ThermTec hőkamerái, melyek a szokásosnál innovatívabb megoldásaikkal, és kedvező árukkal hívják fel magukra a figyelmet. Azon ritka eset...

Hőkamera teszt

A múltkori AFFO AP13 teszt után itt a nagyobb testvér, az AFFO AL19 bemutatása, mely tulajdonképpen a rendkívüli népszerűségnek örvendő Infiray E3n/E3W, és az...

Hírek

Mostantól a ThermTec Cyclops hőkamera keresők is kaphatók kis hazánkban, melyek innovatív funkcióikkal hívják fel magukra a figyelmet.