Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Utódot kapott az Axion Key

A Pulsar bemutatta új belépőszintű hőkameráját az Axion XM30F modellt, mely a korábbi Axion Key XM30 frissített változata.

A Pulsar elmondása szerint az ár változatlan lesz, de az Axion Keynél az XM30F jobban illeszkedik majd az aktuális trendekhez.

A formavilág maradt a régi, de a ház ezúttal nem műanyagból, hanem magnéziumötvözetből van. A cserélhető akkumulátor maradt a régi 3200mAh-es, de a mérnökök a korábbi 4 óra helyett ezúttal 5 óra üzemidőt tudtak kicsiholni belőle. Ez valószínűleg a kisebb fogyasztású AMOLED kijelző használatának köszönhető (LCOS helyett), jóllehet ahogy a legtöbb gyártónál, itt is az OLED-re váltás felbontáscsökkenéssel is járt. Az XM30F-ben a kijelző 640x400px felbontású, míg a Key-ben 960x720px volt.

Az okulár is új lett az Axionban, ami azt jelenti, hogy a kis kijelzőt jobban felnagyították a korábbihoz képest, ennek köszönhető az optikai nagyítás 2,5x-ről 3x-ra növekedése. Merthogy a többi paraméter maradt a régi: 30mm F/1.2 objektív, 320x240px 12 µm szenzor. Végre elengedték a régi 60mK NETD érzékenységet is, és az új XM30F 50mK-es lett.

Az észlelési távolság is nőtt 1200 méterről 1300 méterre, a látószög pedig valamilyen ok folytán egy picit nagyobb tudott lenni, 7.3°-ról 7.8°-ra növekedett. Az észlelési távoknál azért vegyük figyelembe, hogy a Pulsar a standard emberalakot 1.8 méterrel számolja, nem pedig 1.7 méterrel, mint a többi gyártó.

További újdonság még az Axion Keyhez viszonyítva, hogy a kamera tud fotót/videót rögzíteni (528x400px felbontásban), és WiFi kapcsolaton keresztül kompatibilis a Stream Vision 2 alkalmazással.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

A cég az amerikai Shot Show premierjére időzítette néhány új hőkameráját, melyek közt vannak érdekesek és "érdekesek" is...csak épp az egyik pozitív, a másik...

Hőkamera teszt

Végre megérkezett az Infiray innovatív, prémium hőkamerájának tesztje! A cég olyat tett le ismét az asztalra, amit eddig senki. A Zoom egy korszakalkotó monokulár,...

Tudtad-e?

Sokszor volt már erről szó a blogon, de nem elégszer. Megannyi hőkamera van a piacon, még Magyarországon is, de rengeteg az olyan külföldi termék,...

Hőkamera teszt

Bár kerek egy hónapja van nálam a Guide kétszemes, távmérős hőkamerája, sajnos a rossz időjárás, és néhány egyéb tényező miatt kevés alkalmam volt próbálgatni....