Kalappal!

Mit keresel?

Uncategorized

Holnapután Világkiállítás! Hasznos infók itt…

Szeptember 25-én elstartol az Egy a Természettel kiállítás, ami az eddigi leírások, látott tervek, és a szervezők által csepegtetett fotók és videók alapján elképesztően monumentális és látványos lesz. A Vadász Blog a tervek és a lehetőségek szerint tudósítani fog a kiállításról kedvcsináló fotókkal és rövid szöveges leírásokkal. Ebben a cikkben néhány hasznos információt osztanék meg.

Először is röviden leszögezném, hogy nem a kiállítás “embere” vagyok. Amellett, hogy a Magyar Vadászíjász Egyesület színeiben néhány napot magam is dolgozni fogok a Hagyományos Vadászati Módok pavilonban, egyszerű látogatója leszek a kiállításnak. A tudósítás önszorgalomból fog történni, mert hiszem azt, hogy ilyet még nem láttunk, és talán soha többé nem is fogunk ebben az életben.

Védettségi igazolvány nem kell

Az első és legfontosabb tudnivaló, hogy hivatalosan is bejelentették, nem szükséges védettségi igazolvány a kiállítás látogatásához. (Ahogy az Eucharisztikus Konferenciához, Fogathajtó EB-hez és az aug. 20-i Szent István napokhoz sem kellett). Ennek ellenére operatív törzs fog működni a kiállításon, akik azonnal tudnak cselekedni, ha bármi gond merül fel.

Megközelítés

A Hungexpo, vagyis a kiállítás területe (komplett Albertirsai út) autóval nem lesz megközelíthető olyan formában, mint a Fehova szokott lenni. A látogatók díjmentes eBuszokkal reggel 8-tól este 8-ig 5 vonalon közelíthetik meg a bejáratot (ld. a lenti tájékoztatóban). Az Albertirsai út és a főbejárat csak MOL Limoval, vagy Főtaxival lesz megközelíthető. A kiállítás megközelíthető továbbá a 2-es metróval az Örs vezér térig, onnan a 10-es busszal, vagy szintén a 2-es metróval a Pillangó utcai megállóig és onnan gyalogosan, illetve a 37 vagy 37/A villamossal. Autót letenni a Puskás Ferenc Stadion, az Örs vezér tere vagy a Pillangó utca környékén lehet a legközelebb. A MÁV és a Volánbusz is kedvezményes jegyeket biztosít a kiállítás megközelítésére.

A rendezvényre kerékpárral is lehet érkezni, de sem kerékpárt, sem rollert nem lehet bevinni (feltételezem, ezeket valahol le lehet majd parkoltatni).

A rendezvényre (igazoltan) oltott és chipelt kutya pórázon szabadon bevihető.

Egy nap nem elég

Kicsi a valószínűsége, hogy a kiállítást egy nap alatt végig lehet járni, ha csak úgy nem, hogy az ember szalad, és sehol nem áll meg. Még egy egypavilonos Fehova is minimum félnapos program szokott lenni, itt meg 8 pavilonban lesz kiállítás, plusz a Kincsem Park. Ráadásul itt jóval látványosabb, gazdagabb lesz a felhozatal, mint a Fehován!

Szóval aki megteheti, készüljön minimum 2 napra, de nem véletlenül árulják a 4-napos bérletet sem!

Jegyvásárlás

A vadászok érvényes vadászjegy felmutatásával 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak egyéni belépőjegyet. Érdemes ezt a neten keresztül elővételben megtenni, hogy kikerüljük a sorbanállást. Az Egy a Természettel, pontosabban a Jegy.hu honlapján keresztül az 50%-os belépő 1200 Ft, a családi jegy (2 felnőtt, és max 3 gyerek) 6700 Ft. A 4-napos bérlet 7700 Ft, a kiállítás teljes időtartamára szóló bérlet 14.700 Ft.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET