Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Páramentesítő készülék a Swarovskitól

Olvasási idő: < 1 perc Egyedi, okulár-páramentesítő eszközt mutattak be az osztrákok, melyet egyes Swaro, és Kahles céltávcsövekre lehet felszerelni a hideg, téli hajtásokon, vagy lesvadászatokon.

A Swarovski AFL az Anti-Fog Lens rövidítése, vagyis páramentesítő lencse. Míg más gyártók (mint a Leica, vagy a DDoptics) a párát speciális, lótusz hatású, nano-lencsebevonattal igyekeznek távol tartani, a Swarovski eggyel tovább ment, és speciálisan erre tervezett mögététet készített.

Ez egy pici, és nagyon könnyű (120g) készülék, ami felmelegíti az okulárlencsét, így az a leghidegebb időkben sem tud bepárásodni. Alumíniumból készül, és tölthető akku van benne. Csak fel kell pattintani az okulárra (lehet jobbos és balos is), a saját lencsekupakja pedig további védelmet ad az optikának. Egy egyszerű ON/OFF gomb van rajta, és a LED indikátor, mely a működést jelzi vissza.

A Swaro szerint bekapcsolást követően legkésőbb 2 perc alatt eltünteti a párát a távcsőről, és páramentesen tartja. -10 fokban 4 órán keresztül, és -15 fokig működőképes. Ha a környezeti hőmérséklet 10 fok fölé emelkedik (pl. két hajtás között autóba ülünk, stb), a AFL automatikusan kikapcsol, hogy spóroljon az akkuval.

A Swarovski AFL az alábbi céltávcsövekkel kompatibilis:

  • Swarovski Z8i
  • Swarovski Z6i / Z6 (Gen I és II)
  • Swarovski dS
  • Kahles Helia (kivéve Helia 3)

2021 novemberétől lesz kapható, 480 euróért.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Pár nap múlva itt a kedvenc kiállításunk, de úgy tűnik, a COVID helyzet miatt félgőzzel fog üzemelni a megszokotthoz képest.

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Új keresőtávcsövet mutatott be a Swarovski, mely termékskálájának bőven a legfelső szegmensébe érkezik. Az osztrákok június 30-án bemutatták, szeptember 1-től...