Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Itt az Infiray E6 V3 generáció

Bemutatta az Infiray a nagyfelbontású E6 széria V3-as generációját. A hardver és szoftver egyaránt frissült: OLED kijelző, 25mK érzékenységű szenzor, és néhány új menüfunkció került a 3. generációs X-Eye-okba.

A 2020-as V2.0 verziószámú X-Eye hőkamerák után 2021 nyarán megérkezett a V3 első szele, egyelőre csak az E6 kamerák között. A kisebb felbontású E3-ak frissítése még várat magára.

A felállás ugyanaz, mint korábban, az E6-ok továbbra is 640x512px felbontásúak, 12 µm pixelméretű szenzorral rendelkeznek, és az E6+ V3 35mm, az E6 Pro V3 pedig 50mm objektívvel szerelt. Ezek miatt az észlelési távjaik is maradtak a régiek (1818 méter, illetve 2597 méter emberalak esetén). Külcsínt tekintve sincs változás, ha csak annyi nem, hogy végre nyakpántot is csomagolnak a kamerához, ami gyorscsatlakozóval lecsatolható.

De…

Ami a belbecset illeti, itt azért találkozhatunk komoly frissítésekkel. A két legkomolyabb a szenzort, és a kijelzőt érinti:

  • a szenzor a korábbi 40mK helyett már 25mK NETD érzékenységet tud, ami kifinomultabb képi részleteket, és mostoha időjárási körülmények között értékelhetőbb képet biztosít,
  • a kijelző pedig a korábbi 1280x960px-es LCOS helyett, az Infiray céltechnikákból már ismert, 1024x768px-es OLED monitor lett. Az OLED miatt a kép kontrasztosabb, a sötét részek sötétebbek, a fehérek fehérebbek.

Újdonság még a menüben megjelenő kontraszt- és élességemelés lehetősége (4-4 lépésben), illetve a meleg- és hűvös tónusú hőkép választásának lehetősége. Természetesen az Infiray által fejlesztett UltraClear képjavítás (párás-ködös időre) a V3-as modellekbe is bekerült.

Egy ideje már velem járja erdőt-mezőt az E6+ V3 modell, de mivel ez egy prototípus, így csak néhány képpárt mutatnék meg egyelőre, ahol sebtiben összehasonlítottam a tavalyi E6+ V2.0-val. Mobilon nézve nem tudom mennyire fog látszani a különbség. Amit látni kellene, az a következő:

  • A növényzet (lucernatarló, távoli fák) sokkal részletesebb a V3-ban, mint a V2-ben
  • Az állatok valamivel élesebbek a V3-ban
  • A villanyvezetékek, távoli villanyoszopok is kevésbé pixelesek, lépcsőzetesek a V3-ban
  • A vörös kiemelés is finomabb a V3 esetében, nem olyan lépcsőzetes, pixeles, mint a V2.0-nál

Egyelőre nincs információm arról, hogy a V3 modellek mikortól, és mennyiért lesznek kaphatók, sőt, az E6 Pro V3 még nekünk is meglepetés volt, csak az E6+ frissítéséről tudtunk eddig. Annyit tudok, hogy néminemű áremelés sajnos várható, mert a nemzetközi szállítmányozásban tapasztalható káosz miatt a szállítási költségek az egekbe szálltak. Figyeljétek a Vadász Blog és/vagy a Leitz Hungária platformjait a tovább információkért!

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Videók

Miután a MATE MAH50 és MAL38 külön tesztet kapott a Vadász Blogon és annak YouTube csatornáján, ezért a legkisebb példány, a MAL25 esetében csak...

Hőkamera teszt

Az Infiray Zoom ZH50 V2 a cég első parfokális, optikai zoomos keresője. Bemutatóvideó és mintafelvételek. (Sajnos a videó utolsó pár másodperce hiba miatt lemaradt...

Hőkamera teszt

Megjelent az Infiray legolcsóbb hőkamerája. Jóllehet pár éve még azt mondták, ebben a szegmensben nem kívánnak versenyezni, de most meggondolták magukat. A gyorsteszt rövid...

Hírek

Itthon is kaphatók már az egyes Infiray Tube céltávcsövekhez, illetve a MATE előtétekhez párosítható, külső távmérő modulok.