Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Itt az Infiray E6 V3 generáció

Bemutatta az Infiray a nagyfelbontású E6 széria V3-as generációját. A hardver és szoftver egyaránt frissült: OLED kijelző, 25mK érzékenységű szenzor, és néhány új menüfunkció került a 3. generációs X-Eye-okba.

A 2020-as V2.0 verziószámú X-Eye hőkamerák után 2021 nyarán megérkezett a V3 első szele, egyelőre csak az E6 kamerák között. A kisebb felbontású E3-ak frissítése még várat magára.

A felállás ugyanaz, mint korábban, az E6-ok továbbra is 640x512px felbontásúak, 12 µm pixelméretű szenzorral rendelkeznek, és az E6+ V3 35mm, az E6 Pro V3 pedig 50mm objektívvel szerelt. Ezek miatt az észlelési távjaik is maradtak a régiek (1818 méter, illetve 2597 méter emberalak esetén). Külcsínt tekintve sincs változás, ha csak annyi nem, hogy végre nyakpántot is csomagolnak a kamerához, ami gyorscsatlakozóval lecsatolható.

De…

Ami a belbecset illeti, itt azért találkozhatunk komoly frissítésekkel. A két legkomolyabb a szenzort, és a kijelzőt érinti:

  • a szenzor a korábbi 40mK helyett már 25mK NETD érzékenységet tud, ami kifinomultabb képi részleteket, és mostoha időjárási körülmények között értékelhetőbb képet biztosít,
  • a kijelző pedig a korábbi 1280x960px-es LCOS helyett, az Infiray céltechnikákból már ismert, 1024x768px-es OLED monitor lett. Az OLED miatt a kép kontrasztosabb, a sötét részek sötétebbek, a fehérek fehérebbek.

Újdonság még a menüben megjelenő kontraszt- és élességemelés lehetősége (4-4 lépésben), illetve a meleg- és hűvös tónusú hőkép választásának lehetősége. Természetesen az Infiray által fejlesztett UltraClear képjavítás (párás-ködös időre) a V3-as modellekbe is bekerült.

Egy ideje már velem járja erdőt-mezőt az E6+ V3 modell, de mivel ez egy prototípus, így csak néhány képpárt mutatnék meg egyelőre, ahol sebtiben összehasonlítottam a tavalyi E6+ V2.0-val. Mobilon nézve nem tudom mennyire fog látszani a különbség. Amit látni kellene, az a következő:

  • A növényzet (lucernatarló, távoli fák) sokkal részletesebb a V3-ban, mint a V2-ben
  • Az állatok valamivel élesebbek a V3-ban
  • A villanyvezetékek, távoli villanyoszopok is kevésbé pixelesek, lépcsőzetesek a V3-ban
  • A vörös kiemelés is finomabb a V3 esetében, nem olyan lépcsőzetes, pixeles, mint a V2.0-nál

Egyelőre nincs információm arról, hogy a V3 modellek mikortól, és mennyiért lesznek kaphatók, sőt, az E6 Pro V3 még nekünk is meglepetés volt, csak az E6+ frissítéséről tudtunk eddig. Annyit tudok, hogy néminemű áremelés sajnos várható, mert a nemzetközi szállítmányozásban tapasztalható káosz miatt a szállítási költségek az egekbe szálltak. Figyeljétek a Vadász Blog és/vagy a Leitz Hungária platformjait a tovább információkért!

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Szériává érett az Infiray Cabin. A tenyérnyi méretű, cserélhető akkus kereső első változata a 19mm-es CBL19 volt, de immáron megérkezett a nagyobb nagyítású, 25mm-es...

Hírek

Napvilágra került a Pulsar Trionyx, ami egy hőkamera és digitális éjjellátó kombó, másnevén fusion hőkamera. Ez a vonal a vadászati célú hőkamera keresők új...

Hírek

A cég új belépőszintű keresőket, és high-end hőkamera céltávcsöveket mutatott be. Itt a jóárasított Infiray E3w és C2w, továbbá a csúcskategóriás Tube TH35 és...

Vélemény, ajánló

Sokszor téma a vadászat modernizálódása, itt a blogon is szóba kerül gyakran. Van aki ezt jó dologként éli meg, van aki pokolba kívánná. Felgyorsult...