Kalappal!

Mit keresel?

Videók

Aranysakál és róka hőkamerában

Olvasási idő: < 1 perc A hétvégén sikerült egyazon helyen, és körülbelül egyazon távolságon levideózni egy aranysakált és egy rókát. Az alábbi videóban egymás mellett láthatjátok a két felvételt.

A sakált úgy sikerült felvenni, hogy keresztülszaladt a vetésen, majd eltűnt a bokrok között. A felvétel indulásakor 250 méterre lehetett, az eltűnése helye 270 méter körül volt. A rókáról az első felvétel közelebb volt, 150-170 méter környékén, esetleg 200, majd a később kijött ott is, ahol a sakál eltűnt a fák között, csak egy pár méterrel hátrébb poroszkált (kb. 300m), ez a felvétel a videó végén látható. Mindegyik felvételt láthatjátok egymás mellé téve, nagyítva, kimerevítve, többször visszajátszva. Jól kivehető rajtuk, hogy a legkönnyebben a farok alapján lehet megkülönböztetni őket, hiszen egy jobb hőkamerában a róka hosszú, földig érő farka szépen kivehető akár 200-300 méterig is, míg a sakálnak csak rövid farok látszik a hőkamerában.

A felvételek elkövetője egy Leica Calonox View volt. Érdemes teljes kijelzőn nézni, vagy ha van rá lehetőség, monitoron, hogy látszójanak a részletek!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A Thermtec is piacra dobott néhány korszerű, érdekes hőkamerát, lássuk őket!