Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Közönségkedvenc lehet a Boly vadkamera

Új vadkamera-márka érkezett az országba, mely komoly tudása ellenére kedvező árazásával a magyar vadászok kedvencévé válhat. A Boly kínálatában hagyományos és képküldős kamerák is megtalálhatók, mindegyik pénztárcabarát árcetlivel.

A Boly, hosszabb nevén Boly Guard vadkamerák nem meglepő módon kínai vadkamerák, de hasonló minőséget képviselnek, mint a már sokat bizonyított, szintén kínai UOVision. Annak ellenére, hogy olcsó modellek, az összeszerelési minőségük, az alkalmazott megoldások nem hagynak kívánnivalót maguk után, a funkcióik és paramétereik pedig bizton állíthatom, hogy átlag fölöttiek.

Hogy mire alapozom ezt? Például a legolcsóbb, 30ezer Ft alatti kamerájuk (Fox) is 18 megapixeles, LCD kijelzős, ráadásul nem egyedüli modellként 18650-es akkukkal működik, így nem kell végre tonnányi ceruzaelemmel vesződni a kielégítő teljesítményhez. A drágább, képküldős kameráik többsége sem éri el a 100ezer Forintot, ráadásul 36 megapixeles fotókat (natív 14 MP) és akár 4K videókat készítenek, ezek a paraméterek pedig nagyon komoly részletességű képet/videót ígérnek. Képküldős, ráadásul felhős kamera is már 60ezer Ft alatt elérhető, természetesen magyar számlával, magyar garanciával.

59.900 Ft-os felhős 4G vadkamera, 18MP felbontással, 940nm infra vakuval

A képküldős vadkameráik ártól függetlenül felhős kamerák is, ami egy jóval hatékonyabb megoldás, mint a sima emailküldős. Természetesen tudnak emailküldősként is funkcionálni. A felhőszolgáltatást egy svéd cég adja a kamerákhoz, a neve Molnus. A használata a kamera megvásárlásával ingyenes, de van fizetős funkciója is, ez pedig az SMS-vezérelt, azonnali kamera-átállítás. Ennek díja 2 kredit, de egy Boly felhős kamera megvásárlásával 300 felhasználható kreditet kapunk. Ha ez esetleg elfogy, akkor pár euróért vehetünk újabb krediteket (5€ – 100kredit, 10€ – 200kredit, 25€ – 500kredit). Ha a kamerát úgy állítjuk át a Molnusban (értsd a területen kint lévő kamera beállításait megváltoztatjuk otthonról), hogy az csak akkor lép érvénybe, amikor a kamera képküldés miatt legközelebb csatlakozik a felhőhöz, akkor az ingyenes.

Kép- és videofeltöltés ingyenes, tárhely ingyenes, késleltetett kamera átállítás ingyenes, azonnali kamera átállítás 2 kredit.
A kamerához 300 ajándék kredit jár, további krediteket a fenti összegekért vásárolhatunk.

További pozitívum, hogy végre van egy vadkameragyártó, aki nem krix-krax kódneveket ad a vadkameráinak, hanem egyszerűen megjegyezhető modellneveket kapunk. Fox, Wolf, Deer, Bat, Crow, Falcon és Eagle is fel van tüntetve a szokásos “B668-E36WG”, meg az “MG984G-36M” mellett. Egyébként előbbi a csúcskategória, 4K videót rögzíteni képes Eagle, utóbbi pedig a másik csúcsmodell, a 36MP-es fotókat rögzítő Falcon. Mindkettő felhős vadkamera.

Minden Boly kamera elvileg láthatatlan, 940nm-es infravakuval rendelkezik, de ezt majd a tesztelések során úgyis kiderítjük.

A kamerák ide kattintva megtekinthetők.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Vélemény, ajánló

Sokszor téma a vadászat modernizálódása, itt a blogon is szóba kerül gyakran. Van aki ezt jó dologként éli meg, van aki pokolba kívánná. Felgyorsult...

Tudtad-e?

Közel 9 hónap után a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság választ küldött a kérdésemre - melyet ezúton is köszönök -, hogy milyen szabályok vonatkoznak...

Hírek

Pár nappal azután, hogy kitettem egy videót a Vadász Blog YouTube csatornájára, melyben állítom, hogy az UOVision felhőszolgáltatása is teljesen ingyenes (ahogy a Bolyé...

Tesztek

A Boly egyik csúcskameráját próbáltam ki. A kamera adott és kapott hideget-meleget, de csak elboldogultunk egymással a végére. 2 hónapot teszteltem a Boly Falcont,...