Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

A Kahlesnél él tovább a Swaro SLC42 keresőtávcső

Olvasási idő: < 1 perc Bemutatta a Kahles a Helia S 42 távcsöveit. A Swarovski szárnyai alatt működő cég új, egyedi kinézetű modelljeiben él tovább a népszerű, ámde nemrégiben megszüntetett 42mm-es SLC család.

A Kahles 43 éve a Swarovski Optik leányvállalata, de 3 évvel ezelőtt újraformálták a márkát. Új logo és új arculati szín. A távcsöveiket már nem kizárólag Ausztriában gyártják, hanem Ázsia különböző részein is, emiatt a termékkínálatuk kibővült a red dot irányzékokkal, és a távmérős távcsövekkel például. Jóllehet ez a váltás vegyes érzelmeket keltett a vásárlóikban, hiszen a távmérős távcsövük például egy OEM termék, vagyis ugyanaz a konstrukció, mint a Deltáé, vagy a Sig Saueré, csak a szín és a logó más. Nagy divat lett mostanában a kínai OEM termékek rendszeresítése még a legnagyobb gyártóknál is. Az új Helia viszont kivétel, a most bemutatott binokulárok teljes egészében Ausztriában készülnek.

Az a pletyka járja, hogy a 8×42-es és 10×42-es méretben áprilistól kapható Kahles Helia S 42-k egybevágnak a a nemrég megszüntetett Swarovski SLC 42-kkel (SLC-ből ma már csak 56-ost kínálnak az osztrákok). A Kahles tehát úgy tűnik szárnyai alá vette a megszüntetett modelleket, és új külsővel készíti. Nem csak tulajdonságaikban, de árban is megegyeznek.

A Helia S 42 főbb jellemzői a kiváló képminőség, a 136m-es látószög, és a robusztus magnézium ház.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Optika teszt

Olvasási idő: 3 perc Nemrégiben megújult az alap, mondjuk inkább úgy, legendás Leica Geovid R széria. A régi "tégla designt" felváltotta egy frissebb, modernebb...

Optika teszt

Olvasási idő: 4 perc Egy ideje már lehet kapni itthon az Alpen Optics távcsöveit, de eddig csak a távmérős Apexet próbáltam. Alig vártam már,...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc A meglévő Kahles Helia TI hőkamera keresők mellé hamarosan érkeznek a nagyfelbontású modellek is, 35mm-es, és meglepő módon 18mm-es...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Nemrégiben debütált a Leica legfejlettebb távmérős keresőtávcsöve a Geovid Pro 32. Ehhez csatlakozik most a többi várva várt testvér.