Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Változnak a vadászidények, zöld utat kapott a vörös fogoly

Olvasási idő: < 1 perc Az OMVK közlése szerint egy új törvényrendelet lehetővé teszi a vörös fogoly vadászatát Magyarországon, továbbá változott néhány vadfajunk eddig megszokott vadászati idénye. Fontos információk minden vadásznak!

A Magyar Közlöny október 27-i számában jelent meg az új agrárminiszteri rendelet, mely az alábbi módosításokat részletezi:

  1. Vadászható fajjá nyilvánították a vörös foglyot. Vadászterületre vörös foglyot csak vadászati hasznosítás céljából lehet kihelyezni, szeptember 1. és február utolsó napja között, de vadászni egész évben lehet rá. Azokon a területeken, ahol állandó jelleggel természetes fogolyállomány él, tilos vörös foglyot kihelyezni.
  2. A gímszarvas borjú vadászati idénye változik, a korábbi február végi idényzárás április végére tolódik, tehát április 30-ig lőhető a gímborjú.
  3. A muflonkos egész évben vadászható vadfajjá minősül át, így a korábbi szeptember 1-től februrár utolsó napjáig tartó idényt eltörölték.

A Magyar Közlöny említett számába bekerültek a vadgazdálkodási tájegységekre vonatkozó egyes trófeabírálati irányelvek is.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Megjelent a Magyar Közlönyben az új jogszabály, miszerint engedélyezett az eurázsiai hód gyérítése abban az esetben, ha a vadászatra jogosult...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Az Országgyűlés 2021. december 14-én elfogadta a november elején benyújtott módosító javaslatokat a vadászati törvénnyel kapcsolatban. Változott a trófeabírálat...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Egységes idény lett, és változott az elejthető darabszám is - számolt be róla az Országos Magyar Vadászkamara Facebook oldalán.