Új keresőtávcsövet mutatott be a Swarovski, mely termékskálájának bőven a legfelső szegmensébe érkezik.

Az osztrákok június 30-án bemutatták, szeptember 1-től pedig árulni fogják a Swarovski NL Pure nevű keresőtávcső modelleket. Ez nem a legendás EL-széria utóda, hiszen azt továbbra is lehet majd kapni. Elméletileg alá pozícionálják (és az SLC-k fölé), bár ez az árazásból most nem egyértelmű, ugyanis az EL-t a külföldi oldalakon akciózzák, így az NL Pure valamivel drágább az EL-nél azokon a weboldalakon, ahol már előrendelhető. Ám, ha az EL eredeti árához viszonyítjuk, akkor az új NL Pure modellek alacsonyabb árcímkét kaptak.

Mindegyik NL Pure 42-es objektívmérettel jön, ezen belül 8x, 10x és 12x nagyítással. Ugyanazt a Swarovision technológiát kapták, ami az EL-ben is megtalálható, de az igazi nagy szám az NL Pure-ok rekorder látómezeje. A 8x nagyítású modell 9,1°-os látószöge 1000 méteren 159m széles látómezőt ad, ezzel átvéve a vezetést a Zeiss Victory SF 8×42-től, ami világelső 150 méterrel büszkélkedhetett eddig. A többi modell is átlagon felüli széleslátószöggel bír, a 10x-es modell 7,6° (133m), a 12x-es 6,5° (113m). Az ilyen széles látószögű távcsövek azért szoktak torzítani rendesen, de valószínűleg a Swarovski a közel 3000 eurós körüli árcímke mellé ezt azért ügyesen megoldotta. Elmondásuk szerint a távcsövek torzításmentesek, és persze magas kontraszttal, és neutrális színleképzéssel rendelkeznek.

A cégnél az ergonómia tervezésekor is odatették magukat, hiszen a távcsövek speciális kialakítást kaptak, olyan formát, amit eddig nem nagyon láttunk a távcső piacon. Opcionálisan még homloktámaszt is lehet kapni hozzájuk a stabilabb tartáshoz.