Felkerültek a SiOnyx Aurora kamerák a Leitz Hungária webshopjába, gondoltam az alábbi táblázat segítség lehet a választásban.

A SiOnyx Aurora zöld színű alapverzióját már teszteltük itt a blogon. Ez egy olyan akciókamera, ami éjjel és nappal is használható. Éjszaka, holdfénynél valamennyire színes képet ad infravető nélkül, de látja akár a 940nm-es infrát is. Tud fotót-videót rögzíteni, van benne GPS és digitális iránytű, illetve számos funkciót kínál, amit a tesztben részleteztem.

A legolcsóbb verziója a fehér Aurora Sport, ami ugyanezt tudja, csak nincs benne GPS és digitális iránytű, és nem szabad fegyverre rakni, mert nem bírja a visszarúgást.

Az Aurora Black ugyanez, csak megerősített kivitel, így fegyverre is rakható, sőt Picatinny szereléket is ad hozzá a gyártó.

A csúcskategóriát jelentő, aranyszínű Aurora PRO pedig ún. csillagfény kamera, tehát holdfény sem kell ahhoz, hogy sötétben lásson vető nélkül, kb olyan, mint egy 2.-3. generációs analóg éjjellátó. Az Aurorákról azonban tudni kell, hogy nagylátószögű optikával rendelkeznek, így ha messzebbre nézelődnénk velük, digitális nagyítást kell eszközölni, amit a nagy felbontása miatt azért egészen jól visel. Egy töltéssel kb 2 órát bírnak, a PRO verzió két akkuval érkezik, és egyébként mindegyik tölthető üzem közben is powerbankról.

Az Aurora PRO táblázatban szereplő ára csak tipp az amerikai ára alapján, hivatalos magyar ára egyelőre nincsen, szóval kérem senki ne vegye készpénznek.

A SiOnyx Aurora alapverziójáról akkor ez volt a véleményem:

Czirok Jani kollégám pedig az alábbiakban mondja el a véleményét: