Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

A Zeiss is beszáll a hőkamera bizniszbe

A Leica után a Zeiss is bemutatta a saját hőkameráját. Itt a Zeiss DTI 3/35.

Úgy látszik a nagy optikai gyártók belátták, hogy ha nem lépnek, a hőkamera gyártók elszipkázzák a vásárlóikat. A Leicával egyidejűleg ma a Zeiss is bemutatta első hőkameráját, a Zeiss DTI 3/35-öt. Az tisztán látszik, hogy ergonómiát tekintve a Zeissnél nem aprózták el a tervezést, a gombok kialakítása, átgondoltsága nagyon jónak tűnik, de a belbecs már szerényebb. Míg a Leica egyből a felső szegmensbe lőtt, addig a Zeiss a középkategóriába.

A Zeiss DTI 3/35, mint a neve is mutatja, egy 35mm-es 384×288 pixeles hőkamera. A termikus érzékenysége 50mK, a képfrissítés 50Hz, a kijelzője 1280x960px felbontású. A kamera optikai nagyítása 2,5x-ös (4x digitális zoommal), az észlelési távolsága pedig 1235 méter. Fotót és videót is tud rögzíteni saját belső memóriájába, és WiFi-n keresztül a Zeiss Hunting applikációval lehet párosítani. Az akkuideje ígéretes, 7 óra egy töltéssel.

A fenti paramétereket tekintve tehát papíron nagyjából azt tudja, amit egy Iray E3 Max, egy Guide Track IR35, vagy egy Pulsar Helion XQ38F. A többit majd meglátjuk. Addig is itt egy promovideó, amiben látható rövid időre a hőkamera képe:

Ahogy a Leica hőkamerája, úgy a Zeissé is idén ősztől lesz csak elérhető, árat azonban még nem sikerült kiderítenem.

ÍRTA

Nem csak vadász és blogger, de fotós is...

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

A Guide bemutatta a népszerű TrackIR széria 2. generációját kisebb-nagyobb módosításokkal, új névvel. Íme a Guide TK Gen2 Kitalpha.

Hőkamera teszt

A kisfelbontású Guide Normae modellek után lehetőségem volt kipróbálni a 640x480 pixeles, 12 µm pixelméretű, drágább modelleket is, 35mm-es, illetve 50mm-es objektívvel. Íme a...

Videók

Bemutatkozik az távmérős hőkamera kereső két új példánya, az Infiray Finder 2 FL35R és FH35R.

Tudtad-e?

Rengeteg magyar vadász használ ma már éjjellátó vagy hőkamera előtétet, a merészebbek akár ugyanilyen céltávcsövet is. Aki utóbbit használja, az egyértelműen tojik a törvényi...