Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Új belépőszint a prémium kategóriába a Leicától: Amplus 6 céltávcső család

Bemutatták ma a Leica Amplus 6 céltávcső családot, ami a Leica névhez hűen magas minőséget képvisel, korrekt árazás mellett.

A Leica Amplus 6 nem egyetlen céltávcső, hanem egy termékcsalád. Közös jellemzőjük a 6x-os nagyítás átfogás, a megvilágított szálkereszt és a 30mm-es tubus. Meg persze a magas optikai teljesítmény, és a robusztus építés, amivel az Amplus távcsöveket mindenapi használatra szánja a gyártó.

A prémium képminőséget, és a masszív építést megspékeli a rendkívül precíz kivitelű, második képsíkban elhelyezett szálkereszt és világítópont, a nagy méretű (12mm) kilépő pupilla, és a széles látómező. A Leica L-4a szálkereszt világítópontjának fényereje precízen szabályozható, még rossz fényviszonyok közt sem zavarja a tiszta látképet a távcsőben. A távcsövek egyébként Leica L-Ballistics szálkereszttel is kaphatók, és mindegyik nagyobb nagyítású modellből lehet rendelni BDC (ballisztikai tornyos) verziót.

Ami a távcső optikai teljesítményét illeti, 90 százalék feletti a rendszer fényáteresztése, és a Leicára jellemző neutrális színeket kínálják.

A Leica Amplus 6 termékcsalád négy céltávcsőből áll, melyek az alábbiak:

  • Leica Amplus 6 1-6x24i
  • Leica Amplus 6 3-18x44i
  • Leica Amplus 6 2.5-15x50i
  • Leica Amplus 6 2.5-15x56i

Az Amplust a Leica a Fortis alá pozícionálta (1300 Euro környékéről indulnak), lényegében a kifutóban lévő Visus modell helyére. Így tehát mostantól a Leica általános, vadászati használatra szánt céltávcső szortimentje Európában három modellből áll, melynek élén továbbra is a Magnus van, a középkategóriát a Fortis 6 adja, a belépőszint pedig az Amplus 6. Ezeken kívül sportlövőknek, és hosszútávú lövészetre szánja a Leica a PRS, és az ER szériát.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Éjjellátó teszt

Olvasási idő: 8 perc Történelmi pillanat kéremszépen! Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki így 2024 áprilisában idestova fél éve várt erre a tesztre....

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Bemutatta az Infiray az IWA-n a lassan legendássá váló MATE MAH50 előtét továbbfejlesztett verzióját, melyben - előtétek közt elsőként -...

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Nemrégiben a Leica bemutatta a jóárasított Rangemaster CRF távmérőt, és az egyszerre csinos és okos Geovid Pro AB+-t.