Kalappal!

Mit keresel?

Vélemény, ajánló

Maderspach hangoskönyv a hétvégére

Soha nem hallgattam hangoskönyvet, mégis úgy tűnik, hogy a legjobbal kezdtem. Szívből ajánlom Maderspach Viktor: Medve! c. könyvét Csurka László Jászai Mari-díjas, érdemes művész előadásában.

Maderspach stílusa már önmagában olvasmányos, ebben nincs kétség. Az író vegyíti a táj és fajleírást, bemutatja a Retyezátot, jelen esetben pedig a medvét az olvasónak, majd eztán következnek az események, a sztorik.

Ha mindezt a saját belső hangunkon, a saját tempónkban olvassuk (értsd sietve…21. század…), akkor lesz amilyen lesz. De így…Csurka dörmögő hangján, komótos, öregemberre jellemző megfontolt tempójában hallgatva az egész teljesen más értelmet nyer.

Olyan, mintha az öreg Maderspach, egy kandalló mellett, a szomszéd karosszékben ülve mesélné a történeteit

lassan, rendkívüli precizitással, de teljes átéléssel. (Sajnos szerencsétlenségére nem érhette meg az öregkort.) Elképesztően jó hallgatni, én egy 2,5 órás autóúton hallgattam meg, és mondhatom, eltűnt az autópálya, csak a Déli-Kárpátok és a medvék léteztek Debrecenig.

A hangoskönyvet Glück Balázs szerkesztette, vágta, és a Veszprém Megyei Vadászkamara támogatásával jött létre. Ez a 2,5 órás hanganyag csak a könyv első fejezete. Kérdésemre Balázs elárulta, hogy rengeteg anyag van még a most 84 éves Csurka Lászlóval felvéve, csak nincsenek még megvágva. Alig várjuk a folytatást!

https://www.youtube.com/watch?v=-UiOfO4gi6Y

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Megjelent a nyár elején módosított vadászati törvény új végrehajtási rendelete, mely bizonyos keretek között, de lehetővé teszi a hőkamerás vagy...

Videók

Olvasási idő: 2 perc Sokszor megkapjuk a vádat, hogy a vadászok csak gyilkolásznak. Hogy nekünk csak az a fontos, hogy mindent kiirtsunk, megöljünk, és...

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Benyújtották a törvénymódosítási javaslatot a 16 éven felüliek vadászatáról. Jövő héten szavaznak róla a Parlamentben.

Hírek

Olvasási idő: 2 perc Két medvetámadás is történt a környező országokban. Szlovéniában 1100-as, Romániában 8000 körüli a medvepopuláció. Mindkét országban kilövési engedélyeket adtak ki.