Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Pulsar újdonságok 2020-ban

Számos újdonsággal kedvez híveinek a Pulsar az idei évben. Megújulnak a termékeik, de néhányat meg is szüntetnek.

A jelenleg is zajló amerikai Shot Show kiállításra időzítette a Pulsar az idei újdonságaik bejelentését, igaz termékfotó még egyikről sincs.

Új szoftver az XP modellekhez

Elsőként a Pulsar XP hőkamerákra érkezett meg a 4.0-s vezérlőszoftver (firmware), aminek a legfőbb újdonsága az Image Boost funkció, ami a Helion XP, az Accolade XP, a Thermion XP és a Trail / Trail LRF XP képminőségét hivatott javítani képélesítéssel. Az alábbi videóban látható a hatása. A szoftvert a StreamVision applikáció segítségével lehet frissíteni a hőkamerákon.

Érkezik a 2-es széria

Az XQ modellekhez ezúttal nem érkezett frissítés (jóllehet pár hónapja azok is kaptak), ahogy az XPkhez is talán ez az utolsó, ugyanis idén a Pulsar új mikrobolométert vezet be a termékeiben, így jön a Pulsar Helion 2, a Thermion 2 és a Trail 2. Ezen modellekbe épített új mikrobolométer már 40mK NETD értékkel rendelkezik, ami előrelépés az eddigi 60mK-hez képest. Ezt az új szenzort kapják tehát a 2-es jelzéssel ellátott új modellek, ami érinti az XQ és XP modelleket egyaránt. A Helion 2 és a Trail LRF 2 jobb akkut is kap az IPS 7 és az IPS14 formájában, melyek az elmondások alapján dupla akkuidőt kínálnak azonos méretben.

Pulsar Helion 2

A Helion 2 esetében azonban a jövőben 640×480 pixeles 38mm-es verzió nem készül, aki tehát Helion XP 2-t venne, az csak XP50-t fog találni a boltokban, az XP38 megszűnik. Ennek oka az, hogy nagyításukat tekintve alig volt különbség a kettő közt, és az XP50 világszerte jóval népszerűbb modell volt, mint az XP38, nomeg az, hogy a Pulsar szeretné a termékpalettát szűkíteni, hogy jobban ki tudják szolgálni a megrendeléseket. Helion 2-ből tehát XQ38, XQ50 és XP50 lesz kapható, mindhárom az új 40mK-es szenzorral.

Érdekességképpen említeném, hogy az új termékbejelentésről szóló amerikai Pulsar-interjúból (ld. a cikk végén) az jön le, hogy az USA-ban, ahol engedélyezett a hőkamera céltávcső használata, konkrétan úgy kell győzködni a vadászokat, hogy tartsanak hőkamera keresőt is a céltávcső mellett, hogy inkább áldozzanak kevesebbet céltávcsőre, és férjen bele egy kereső is mellé, mert így biztonságosabb és kényelmesebb a vadászat, meg akkutöltöttséggel is tovább bírják, mint ha céltávcsővel keresik a ragadozókat, disznókat éjszaka. A tengerentúlon szinte luxuscikkszámba megy a hőkamera keresőtávcső.

Pulsar Trail LRF 2

Hasonló a helyzet a Pulsar Trail és Trail LRF modellekkel is, a jövőben a sima, “nem-LRF” Trail megszűnik, csak a lézeres távmérővel ellátott Trail LRF 2 modell marad, és ezt is kizárólag 50mm-es objektívvel fogják gyártani, ami érinti az XQ és XP jelzésű Trail 2 modelleket egyaránt. Újdonság még, hogy a Trail 2 modellek színes kijelzőt kapnak.

Pulsar Axion XM30S

Megvariálják az Axion szériát is egy kicsit idén, az Axion Key XM22 és XM30 marad a régi, az Axion XM30 és XM38 megszűnik, helyettük lesz az Axion XM30S. Ez a modell mindenben megegyezik a “régi” XM30-cal (árban is), csak egy új, jobb kijelzőt kap. A 38mm-es Axiont pedig teljesen kivezetik a piacról.

Pulsar Thermion XQ modellek

A Pulsar Thermionok eddig csak 640x480px 17µm (XP), illetve 320x240px 12µm (XM) szenzorral szerelve voltak kaphatók, de a Pulsar úgy ítélte meg, hogy szükség van a 384×288 17µm (XQ) modellekre is, így lesz Thermion XQ38 és Thermion XQ50 is a piacon. Nem is annyira a felbontás a lényeg ebben a nagy “variában”, hanem a nagyítás, ugyanis az XP modelleknek nagyon kicsi az alapnagyítása (1,5x ill. 2x), az XM modelleknek meg túl nagy (4x. ill. 5.5x), így arany középútként teszik be közéjük az XQ modelleket 2,5 ill. 3x nagyítással. A legkisebb nagyítású Thermion XP38 meg is szűnik.

A fent említett újdonságokat az alábbi exkluzív interjúból szemezgettük ki, melyet a Pulsar USA képviselőjével készítettek a Show Show előtt egy héttel.

Felhívjuk a Tisztelt Olvasók figyelmét, hogy a magyar törvények értelmében, Magyarországon a cikkben említett hőkamera céltávcsövek vadászaton történő birtoklása és használata egyaránt büntetendő!

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Sorjában bemutatta a Guide az új hőkamera előtéteit, és az eddigi legkomolyabb keresőcsaládot beépített távmérővel. Úgy tűnik szintet lépett a...

Tudtad-e?

Olvasási idő: 4 perc Az Infiray a brutális felbontású AMOLED kijelzőinél már elkezdett játszani a nagyításokkal. Az éjjellátóknál pedig (és amúgy a hőkameráknál is)...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc

Hírek

Olvasási idő: 2 perc A Thermtec is piacra dobott néhány korszerű, érdekes hőkamerát, lássuk őket!