Kalappal!

Mit keresel?

Vadászíjászat

Ajánló: Windy App, hogy mindig tudd merről fúj a szél

Sokan nem szándékoznak túlbonyolítani a vadászatot mindenféle high-tech kütyükkel, de ami hasznos az hasznos. A Windy ingyenes applikációja pedig az elmúlt kb. egy évben bizonyította, hogy rendkívüli módon meg tudja könnyíteni a vadászat megtervezését.

Nem csinál mást, minthogy mutatja a szélirányt, azt viszont nagyon profin teszi. Térképen mutatva, műholdas térképen animálva, táblázatosan és óránként lebontva egy hétre előre.

No persze ezek az egyhetes időjárásjelentések nem az igaziak, de az esti, vagy a másnap hajnali szélirányt és szélerősséget, levegőhőmérsékletet és légnyomást – az eddigi tapasztalatok alapján – azt kell mondjam, hogy 90%-os pontossággal mutatja. Ha napközben fúj a szél, és a Windy azt jelzi, hogy 17 órától csendesedik, 18 órától eláll, akkor szinte óramű pontossággal így történik. Mutat még várható csapadékot és felhősödést is, utóbbinak hihetünk, előbbi esetében talán jobb, ha az Időképre hagyatkozunk, nekem eddig az tűnt a legpontosabbnak.

Windy App: balra a kedvenc helyek (lesek) listája távolsággal, középen a kiválasztott les szélstatisztikája óránként és térképen illusztrálva, jobbra az animált műholdkép

Ennyiben azonban nem merül ki a Windy tudása, ugyanis elmenthetünk saját helyeket, például leseket, amiket megnyitáskor az app egy listában mutat. Elég csak rányomni az elmentett, kedvenc spotok között, hogy melyik lesre szeretnénk kiülni, és már láthatjuk is táblázatos formában és térképen, vagy épp műholdképre vetítve, hogy mikor és honnan fog fújni ott a szél, és milyen erősen. 

Ügyeljünk ugyanakkor arra, hogy a Windy.app nem ugyanaz, mint a Windy.com!

A cikkben szereplő applikációnak kék az ikonja (ld. fent), a .com-é pedig bordó. Úgy vélem a Windy.app a jobb a kettő közül, mi ezt használjuk már jóideje.

A Windy ingyenes applikáció itt érhető el iOS-re és Androidra egyaránt. (görgetni kell az áruház linkekhez az oldal alja felé!)

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: < 1 perc Teljesen átszabták az Infiray appot a könnyebb kezelhetőség és a több funkció érdekében.

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Megjelent a nyár elején módosított vadászati törvény új végrehajtási rendelete, mely bizonyos keretek között, de lehetővé teszi a hőkamerás vagy...

Videók

Olvasási idő: 2 perc Sokszor megkapjuk a vádat, hogy a vadászok csak gyilkolásznak. Hogy nekünk csak az a fontos, hogy mindent kiirtsunk, megöljünk, és...

Vélemény, ajánló

Olvasási idő: 3 perc Segítségével az emailküldős vadkamera egy applikációba küldi a képeket, ahol galériaszerűen érjük el őket. Akár több kamera képét is egy...