Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Továbbfejlesztették az egyik legjobb fegyverlámpát

PRO-verziót kap hamarosan a méltán népszerű Olight M3XS Javelot. Nagyobb teljesítmény, új funkciók jellemzik az új változatot.

Az Olight bemutatta a Javelot Prot, annak a fegyverlámpának a továbbfejlesztett verzióját, melyet Magyarországon is rengetegen használnak. Nem véletlenül, hiszen a Javelot brutális teljesítménye magáért beszél: mondhatni messzebbre világít, mint amennyire éjszaka lőni szokás, továbbá e nagy teljesítményének köszönhetően kiválóan szűrőzhető, hiszen egy zöld vagy vörös szűrőt feltéve is még marad annyi ereje, hogy hosszabb távokra is érdemben elvilágítson.

Kék szín különbözteti meg többek közt a Javelot Pro-t a korábbi M3XS-UT Javelottól

Az Olight Javelot Pro megkapta az cég új fejlesztését, a Warrior szériában már bemutatott mágneses kapcsoló- és töltőcsatlakozást. A beépített akkumulátornak köszönhetően már nem kell csavargatni semmit a lámpán, zárt rendszer az egész, melynek a hátulján mágneses csatlakozót találunk. Ide csatlakozik a töltő, illetve a normál és a lengőkapcsoló is. Utóbbi esetben játszi könnyedséggel tudunk terepen is kapcsolót cserélni: lengőkapcsolót a lövéshez, normál kapcsolót az utánkereséshez például.

Olight Javelot Pro lengőkapcsolóval
Mágneses töltőn az Olight Javelot Pro

Az új, beépített akkumulátor 7000mAh-t tud, a lámpa maga pedig 2100 lumen fényáromot ad (az előd 1200lm-t tudott), és 1080 méter hatótávot (a régebbi model 1000m-e helyett). A nagyobb teljesítményű akkunak köszönhetően max fényerőn a korábbi 5 perc helyett 10 percig tud üzemelni a lámpa. A fényerőt négy lépésben lehet állítani (ezt az oldalán lévő kis LED különféle színnel világítva jelzi vissza), a legkisebb teljesítményen (15lm) a Javelot Pro akár 8 napig is folyamatosan tud világítani. Mindezt úgy, hogy az új modellnél már nem kell foglalkozni a toldással és a dupla akkumulátorokkal, jóllehet a lámpa hossza változatlan marad, akkora mint a korábbi modell a toldással és a dupla akksival.

Az Olight Javelot Pro hamarosan megérkezik a Leitz Hungária kínálatába is. Hazai ára egyelőre nem ismert, de az amerikai árakból kiindulva talán egy 30-35%-kal lesz drágább az eddigi modellnél, mely egyébként még egy jó ideig szintén forgalomban marad.

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET

Hírek

Olvasási idő: 4 perc Féltucatnyi új pilács érkezett a kedvenc gyártónktól, melyek közt van fegyverlámpa, fejlámpa, munkalámpa és térvilágítás is. Lássuk!

Hírek

Olvasási idő: 3 perc Az Olight csiszolt még néhány dolgot a 2019 nyarán bemutatott Javelot Pro modellen. A Javelot Pro 2 nagyobb fényteljesítménnyel, új...

Videók

Olvasási idő: < 1 perc Az alábbi videóban az Olight három praktikus és nem túl drága lámpáját mutatom be. Ezek a korábban írott cikkben...

Kiegészítő teszt

Olvasási idő: 9 perc Górcső alá vettem az Olight jópár kézi és fejlámpáját. Ezek összevetése, rövid bemutatása következik, végül pedig egy videó a keresőlámpák...