Kalappal!

Mit keresel?

Hírek

Ne halogasd az ingyenes ASP képzést!

Érdemes mihamarabb elvégezni az online ASP képzést!

Pár hónappal ezelőtt az ASP-vel érintett területeken még úgy kellett elvégezni a vadászat gyakorlásához feltételként támasztott ASP-képzést, hogy el kellett menni egy előadásra, ahol adott esetben akár többszáz vadász is volt. Az előadás végén tesztet kellett kitölteni, ez volt a vizsga. A visszajelzések alapján voltak olyan helyek, ahol egész szigorúan vették a dolgot.

Ez év januárjában azonban lehetővé tették a képzés ingyenes, online elvégzését, ami jelentősen megkönnyíti a vadászok dolgát. Az előadás vázlata letölthető, uszkve 30 perc áttanulmányozni, és akár a vizsgakérdések kitöltése közben is kereshető a tananyag. Maga a vizsga se egy nagy valami, 5-10 perc megcsinálni, és általában a legbővebben megfogalmazott válaszok a jók, az egysoros válaszok a hibásak. Egyszóval tényleg nem nagy cucc az egész, könnyű elérni a megfelelt szintet.

Ez akkora könnyítés, hogy az már-már gyanús. A hatóságok ugyanakkor az így megszerzett papírt elfogadják – reméljük ez így is marad -, így azoknak is javasolnám a képzés elvégzését, akiktől egyelőre még messze jár az ASP. Egyrészt sose lehet tudni mikor bukkan fel, ne akkor kapkodjunk, amikor már itt van, másrészt, addig végezzük el ilyen formában, amíg valakinek eszébe nem jut megszigorítani a dolgot.

ASP-vel fertőzött területeken – amennyiben engedélyezett a vadászat gyakorlása – csak ilyen képzés birtokában vadászhatnak a sportvadászok!

A tananyag és a vizsga a NÉBIH oldalán érhető el, katt ide.

Először regisztrálni kell, a jelszót személyesen a NÉBIH ügyintézője fogja elküldeni a jelentkezőknek emailben. Szóval ne akkor akarjunk regisztrálni, amikor van időnk foglalkozni vele, hanem regisztráljunk időben, és amikor már lehetőségünk van belépni az oldalra, akkor szakítsunk időt a képzésre és a vizsgára!

Azt már csak személyes véleményként jegyezném meg, hogy aki eddig foglalkozott valamit az ASP-vel, elolvasta az ezzel kapcsolatos cikkeket a neten, folyóiratokban, netán elment már egy ezzel kapcsolatos előadásra, annak nem sok újdonságot fog mondani a NÉBIH képzése. Én őszintén bevallom komolyabb ismeretanyagra számítottam…

ÍRTA

Vadász, vadászíjász, terméktesztelő, blogger, kíváncsi, kritikus, ex-fotográfus, Infiray Ambassador. Nem trófeavadász, nem influenszer.

Click to comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Facebook

EZ IS ÉRDEKELHET